Dezastru în urma cutremurului din Italia: peste 70 de morți, orașe rase de pe fața pământului

Dezastru în urma cutremurului din Italia: peste 70 de morți, orașe rase de pe fața pământului

Dezastru în urma cutremurului din Italia: peste 70 de morți, orașe rase de pe fața pământului

by August 24, 2016 0 comments

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a lovit centrul Italiei. Seismul a avut loc miercuri, la ora 03.36, ora locală, în regiunea Perugia, la o adâncime de numai 10 kilometri. În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit presei din peninsulă. Oraşele cele mai grav lovite din Italia sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor italieni. Serviciul de Protecție Civilă din Italia a oferit primul bilanț neoficial: 73 de morți. 150 de persoane sunt încă date dispărute.

Potrivit postului de televiziune RAI News, cele mai multe decese, cel puţin 35, s-au înregistrat la Amatrice, iar alte 11 – la Accumoli.

Ministerul Afacerilor Extene a precizat, miercuri, că acordă asistenţă consulară unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată de cutremurul din Italia şi rudelor, în urma a patru apeluri telefonice prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

“Precizăm că Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens”, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE, citat de Mediafax.

Mai mult citiți aici: http://www.realitatea.net/cutremur-italia_1973842.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.