Iată secretul lui Polichinelle: Mugur Isărescu are un salariu de peste 13.000 de euro/lună

Iată secretul lui Polichinelle: Mugur Isărescu are un salariu de peste 13.000 de euro/lună

Iată secretul lui Polichinelle: Mugur Isărescu are un salariu de peste 13.000 de euro/lună

by August 4, 2016 0 comments

Joi, in cadrul briefingului de presa sustinut de Guvernator, acesta a clarificat unul dintre cele mai mari mistere: salariul sau lunar. Potrivit propriilor declaratii, Isarescu ia lunar 13.601 euro.
“CA a constatat ca in multe banci centrale s-a accentuat si diversificat procesul de transparentizare. In consecinta, CA al BNR a decis sa faca publice minutele sedintelor de  politica monetara si nivelul de salarizare al membrilor CA al BNR”, a spus joi Isarescu.
Asculta mai jos declaratia Guvernatorului:

“Consiliul de Administratie al BNR, intrunit in sedinta din 3 august 2016, a analizat modul cum a evoluat in ultimii ani, la nivelul bancilor centrale membre ale Sistemului European al Bancilor Centrale, raportul intre independenta institutionala si transparenta procesului decizional. Pe baza datelor analizate, s-a constatat ca in multe banci centrale ale sistemului european s-a accentuat si diversificat procesul de transparentizare si informare publica, cu deosebire cel legat de deciziile de politica monetara si de salariile conducerii executive.

In consecinta, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa faca publice minutele sedintelor de politica monetara ale Consiliului si veniturile realizate de membrii CA al BNR.

Continutul si modul de publicare a informatiilor privind deciziile de politica monetara si a veniturilor se vor stabili in sedinta Consiliului de Administratie din luna august”, a spus joi Isarescu

“In avans, pot sa va spun ca salariul de Guvernator este de 9495 de euro net lunar, plus indemnizatia de conducere de 4106 euro. In total, venit lunar – 13.601 euro, a mai precizat Isarescu.
El a spus ca nu si-a inaintat dosarul de pensie desi legea ii permitea si ca prin urmare nu a luat si nu ia niciun fel de pensie. “Asa am considerat ca este normal si frumos”, a explicat seful Bancii Centrale.

“As mai face cateva precizari: unu, in perioada crizei 2009-2010, salariile conducerii executive a BNR nu au crescut. Cresterea a fost zero. Doi, in anul 2010, salariile atat ale conducere cat si a angajatilor BNR au fost reduse cu 25%. Trei, conform legii 312/2004 art 43, salariatii BNR pot beneficia de participarea la profitul Bancii dupa repartizarea la Stat a 80% din profit.Suma ramasa se utilizeaza pentru majorarea rezervelor statutare si a surselor proprii de investitii. Dupa aceasta se poate constitui findul de participare la profit a salariatilor in cuantum de 2% din totalul profitului BNR. O mica parte din acest 2% poate fi destinata unor premii de performanta destinate numai salariatilor cu performante remarcabile. Bonusuri la BNR se dau in numar foarte limitat si numai unor salariati cu performante cu totul si cu totul deosebite. Pe salariati, nu conducerea!”, a mai spus Isarescu
Asculta mai jos explicatiie Guvernatorului:

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.