Noi dezvăluiri despre administrația Boșcodeală. Taxe, impozite și amenzi, șterse din condei

Noi dezvăluiri despre administrația Boșcodeală. Taxe, impozite și amenzi,  șterse din condei

Noi dezvăluiri despre administrația Boșcodeală. Taxe, impozite și amenzi, șterse din condei

by August 30, 2016 0 comments

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală a fost prins cu ”pantalonii în vine” într-o altă afacere urât mirositoare și care face obiectul unui  dosar penal. Amintim faptul că ziarul nostru a dezvăluit, în mai multe articole modul discreționar în care a Boșcodeală a administrat banul public.

În acest caz este vorba despre ștergerea din scripte a unor taxe și impozite locale, precum și a unor amenzi aparținând unor apropiați ai fostului edil. Potrivit unui document oficial, ” în perioada 2013-2015, au fost scăzute din evidența fiscală impozite și taxe locale în valoare de 6.362.601 lei, fără documente legale  care să justifice anularea acestor debite datorate bugetului local”. În același timp,”amezi în valoare de 15.110 lei nu au fost activate odată cu scoaterea din starea de insolvabilitate a contribuabililor, anulându-se astfel posibilitatea încasării acestora la bugetul local”.

De asemenea, nu a mai fost încasată suma de 6.731 lei, ”reprezentând impozit pe clădiri neînregistrate și neîncasate”.

Totodată, în documentul citat este prezentat un alt caz de prejudiciere a banului public. ” În perioada iunie 2008-iunie 2015, Unitatea Administrativ Teritorială Buzău (UAT)  a plătit către Trans Bus Buzău cu 2.299.457 lei, mai mult decât valoarea stabilită prin hotărârea consiliului local nr.106/26.04.2007 pentru aprobarea alocării de fonduri necesare achitării ratelor de leasing pentru achiziționarea de 20 de autobuze obținute pentru transportul local și peste durata de derulare a contractului”.

Fosta administrație locală Buzău  s-a pretat la căpușarea bugetului local chiar și prin umflarea exegerată a notelor  de plată a telefoanelor mobile, achitate, în unele cazuri,  fără documente justificative. ”UATM Buzău a efectuat cheltuieli pentru convorbiri telefonice mobile  și internet mobil în valoare de 18.055 lei fără a se putea justifica cu documente că acestea sunt efectuate în interiorul obiectivelor instituției. Valoarea terminalelor de telefonie mobilă contractate și preluate de la furnizorul de servicii, care nu au fost justificate de entitate pe bază de documente este de 40.952 lei, contravaloarea în lei a sumei de 9.213 euro”.

În documentul citat se precizează că ” dintr-un  număr de 74 de abonamente de telefonie mobilă și internt mobil, un număr de 48 de abonamente sunt utilizate pentru salariații instituției sau ai unor instituții în subordine, iar pentru un număr de 26 de abonamente de telefonie și internet mobil, entitatea nu poate preciza cine sunt persoanele beneficiare ale unor serviciilor plătite din banii primăriei”.

Potrivit controlului efectuat ”actul adițional la contractul inițial prin care au fost suplimentate serviciile de telefonie sau de internet, a fost semnat numai de directorul executiv, Gegea Ion, iar alte acte adiționale au fost semnate doar de viceprimarul Bârlă Fănica, fără viza de control financiar preventiv”.

Prejudiciul adus bugetului local, în acest caz, este de 64.456 lei, din care : 40.952 lei-valoarea terminalelor de telefonie mobilă, 11.691 lei-cheltuieli cu servicii de telefonie mobilă, 6.364 lei –costul convorbirilor telefonice, peste valoarea abonamentelor, 4.449 lei, dobânzi calculate până la data de 30.6.2016.

 

Puteti citi și: http://www.ancheteonline.ro/2016/08/experimentele-financiare-ale-administratiei-boscodeala-legea-doar-facultativa-pentru-fostul-primar/

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.