Ce preocupări ”intelectuale” are Prima Doamnă a României

Ce preocupări ”intelectuale” are Prima Doamnă a României

Ce preocupări ”intelectuale” are Prima Doamnă a României

by September 15, 2016 0 comments

Carmen Iohannis apare intr-un clip postat pe Facebook la volanul unei masini decapotabile alaturi de trei eleve. Imaginile arata ca sotia presedintelui Klaus Iohannis poarta centura de siguranta, in timp ce elevele de pe locurile din spate ale autoturismului par sa nu o poarte.
Reamintim ca, potrivit Codului Rutier, centura de siguranta este obligatorie si pentru ocupantii locurilor din spate ale unui autoturism.

Codul Rutier, Art. 36:  (1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.Imaginile postate pe Facebook:

Mai mult: o alta prevedere din Codul Rutier spune ca “soferii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice”.

Din profilurile publice de Facebook ale elevelor care apar in imagini rezulta ca cel putin una dintre ele este minora. In acest caz intervin prevederile Alin 1^2 ale Articolului 36 din Codul Rutier:

“Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament”.

Imaginile postate de o eleva au fost filmate cu o camera montata pe un selfie stick. Carmen Iohannis si elevele sale sunt surprinse in timp ce se amuza, iar in fundal se aude o melodie pop.

Carmen Iohannis s-a deplasat alaturi de cateva eleve intr-o excursie in localitatea Cisnadioara, unde se afla o cetate fortificata saseasca, potrivit paginii sale de Facebook, citata de Pro TV.

Carmen Iohannis este profesoara de limba engleza si diriginta la clasa a XI-a la un liceul din Sibiu.

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.