Cum și-a apărat Iohannis casa din Bălcescu 29, din fotoliul de primar. Biblioteca transformată în WC

Cum și-a apărat Iohannis casa din Bălcescu 29, din fotoliul de primar. Biblioteca transformată în WC

Cum și-a apărat Iohannis casa din Bălcescu 29, din fotoliul de primar. Biblioteca transformată în WC

by September 28, 2016 0 comments

Familia Iohannis nu a avut scrupule în campania imobiliară dusă la Sibiu pentru acapararea cât mai multor case, utilizând metode ilegale, de la fals și uz de fals, până la înșelătorie. Mai mult, Iohannis a făcut abuz de funcția sa de primar pentru a apăra interesele familiei sale în fața judecătorilor. Doar  chestiuni procedurale ( prescripția) și posibil,  influențe la nivelul justiției, i-au salvat pe soții Iohannis de pușcărie. Toată presa scrie despre noul război dus de familia prezidențială cu statul  pentru a-și păstra casa din str. Nicolae Bălcescu 29, dar mai există un caz foarte interesant, prezentat, în exclusivitate de Ancheteonline, la sfârșitul anului 2014, referitor la retrocedarea ilegală  a unei anexe a imobilului aflat în litigiu  (http://www.ancheteonline.ro/2014/10/reteaua-samsarilor-imobiliari-din-sibiu-cum-a-transformat-klaus-iohannis-o-biblioteca-intr-un-wc-public/ ).

Astfel, în procesul de revizuire deschis de Iohannis pentru a-și recupera casa, intervenient este Marius Albin Marinescu, fost director al bibliotecii ”Biblion” din Sibiu, care a fost deposedat  în mod abuziv de un spațiu închiriat de la primărie. Astfel, nu numai  statul a fost prejudiciat de un bun al său, în urma acestei retrocedări pe bază unor documente false.  Biblioteca, ce avea în custodie mii de cărți, a fost evacuată în plină stradă în 1999 ( în perioada în care Klaus Iohannis era inspector general pe Educație în Sibiu), fără să se țină cont că era vorba despre o instituție de cultură din Sibiu. După ce acest spațiu  fost restituit ilegal,  a fost transformat  într-o cafenea, iar mai târziu, într-un WC public, banii din chirie, ajungând în buzunarul familiei Iohannis.

A dat în judecată primăria

Marius Marinescu a dat Primăria în judecată, instanțele fiind total incoerente în decizia dată: Judecătoria i-a respins cererea, Tribunalul i-a dat câștig de cauză, dar în final,  a pierdut la Curtea de Apel Sibiu.

Interesant este faptul că Primăria Sibiu, reprezentată de Klaus Iohannis  a intervenit brutal pentru a apăra interesele familiei Iohannis.  Potrivit unor documente aflate, în exclusivitate, în posesia Ancheteonline, Iohannis s-a aflat într-o stare evidentă de conflict de interese de natură penală, lucru nesesizat de ANI sau DNA. El era parte pârâtă atât ca reprezentant al statului, care trebuia să reprezinte interesele municipalității, cât și ca beneficiar al retrocedării controversate, in calitate de persoană privată.

Într-o  întâmpinare emisă de Primăria Sibiu, prin reprezentantul său, Klaus Iohannis,  din data de 24.05.2006, este trimis un răspuns Judecătoriei Sibiu, în dosarul  în care Marius Albion Marinescu se judeca cu  Baștea Ioan, Iohannis Klaus Werner și Iohannis Carmen Georgeta, în dosarul privind retrocedarea sediului  bibliotecii ”Biblion”.  Cine semna această întâmpinare?  Primar, Klaus Werner Iohannis, secretar, Iordan Nicola și șef departament juridic, Dorin Nistor.

Conflict de interese penal

Ce spune legea nr. 161/2003, completată de legea  nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice: ” Art. 76

(1) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.

(2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Drept urmare, este evident, că în această speță este vorba despre conflict de interese penal, deoarece Primăria Sibiu, reprezentată de Klaus Iohannis,  a emis un document pentru apărarea intereselor patrimoniale, mai exact, a unui folos material , a cetățeanului Klaus Iohannis și a familiei sale. Mai mult, putem constata, dacă s-ar aplica legea în acest caz, deciziile luate de Primăria Sibiu ar trebui anulate de drept.

”Către Judecătoria Sibiu

Municipiul Sibiu, reprezentat prin primar Klaus Werner Iohannis, (…), în dosarul mai sus menționat privind pe reclamantul Marius Albion Marinescu, formulează prezenta Întâmpinare, prin care solicităm instanței să respingă acțiunea reclamantului atât ca inadmisibilă , cât și ca netemeinică și nelegală”, se arată în documentul Primăriei Sibiu.

In întâmpinare se precizează că ”așa cum rezultă din adresa  nr. 6943/26.07.1999 trimisă de SC Urbana(nr. instituția care administrația spațiul locativ al primăriei)  domnului  Marinescu Marius Albin, contractul de închiriere a imobilului situat în Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr.29, a încetat să mai producă efecte începând cu 26 iulie 1999. Mai trebuie menționat că între acesta și statul român prin municipiul Sibiu nu a mai existat niciodată vreun raport obligațional”.

Nu l-au interesat deciziile instanței

Totodată, potrivit întâmpinării, Primăria Sibiu, reprezentată de Klaus Iohannis,  a ignorat total deciziile judecătorești luate anterior în favoarea lui Marius Marinescu, prin care se stabilise deja că această retrocedare este nulă de drept deoarece certificatul de moștenitor fusese anulat pe motiv de fals. ”Hotărârile instanțelor brașovene la care se face referire în cererea de chemare în judecată, prin care certificatul de moștenitor al pârâților Baștea Ioan, Iohannis Klaus Werner și Iohannis carmen Georgeta, a fost anulat(întrucât a fost emis cu nesocotirea normelor imperative referitoare la competența teritorială a notarului), nu duc la anularea calității de moștenitor a acestora, deoarece a fi moștenitor nu depinde de eliberarea unui simplu inscris, cum este certificatul de moștenitor”, se arată în nota primăriei, care se transformă în avocatul familiei Iohannis.

În întâpinarea formulată de primărie  se vorbește despre ”acceptarea tacită a moștenirii de către pârâții Baștea Ioan, Iohannis Klaus Werner și Iohannis Carmen Georgeta, care rezultă neîndoielnic din următoarele fapte: prezentarea în fața notarului public ( chiar necompetent teritorial) pentru emiterea certificatului de moștenitor. Vânzarea de către Baștea Ioan a cotei sale de 2/4 din moștenire. Promovarea de către Baștea  Ioan, Iohannis Klaus Werner și Iohannis Carmen Georgeta a unor acțiuni în justiție ce presupun, indirect dar neîndoielnic, însușirea calității de moștenitor, cum ar fi: promovarea acțiunii în anulare a încheîerii prin care imobilul în litigiu a fost naționalizat în 1962, precum și cererea de restabilire a situației anterioare de Carte funciară. Toate actele de mai sus duc neîndoielnic la concluzia că a avut loc o acceptare tacită voluntară a moștenirii defunctului Baștea Nicolae, astfel încât pârâții menționați mai sus au dobândit din momentul deschiderii moștenirii proprietatea imobilului în litigiu”.

Moștenire tacită

Din act document emis de Primăria Sibiu, aflăm că familia Iohannis a devenit proprietară a imobilului din str. Nicolae Bălcescu nr.29, în urma unei ”moșteniri  tacite” , mai exact a unei acceptări tacite a moștenirii defunctului Baștea Nicolae. Așa că Primăria Sibiu, prin reprezentantul Klaus Iohannis, a devenit ”tacit” avocatul familiei Iohannis, care a reprezentat în instanță cauza așa zișilor moștenitori, nicidecum, cele ale comunității sibiene. Întâmpinarea a fost semnată chiar de primarul de atunci, Klaus Iohannis, de secretarul primăriei, Iordan Nicola si de șeful serviciului juridic, Dorin Nistor.

Ce s-a întâmplat cu acest spațiu care  a ajuns în proprietatea lui Iohannis? În 2001, după ce a devenit primar al Sibiului, el a închiriat terenul unui sponsor al său din campania electorală, care l-a transformat în café internet și WC, potrivit mai multor surse.  Cel care a închiriat, ne-a declarat sub anonimat,  că se ducea lunar la Primărie pentru a-i înmana personal 300 de marci, cât reprezinta chiria. Un an de zile a funcționat internet-café. Apoi, fosta bibliotecă s-a transformat în WC public pentru două terase care funcționau în spațiul din centrul Sibiului. Binențeles, pentru o chirie pe care o încasa Iohannis. Acum este doar un depozit, dar pe ușă scrie tot WC.

Curtea de Apel Ploiești a amânat pentru 7 decembrie judecarea revizuirii solicitate de familia Iohannis referitoare la decizia judecătorească definitivă și irevocabilă prin care își pierdea casa din strada Nicolae Bălcescu, 29.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.