Declarația ministrului Educației, Mircea Dumitru, despre homeschooling

Declarația ministrului Educației, Mircea Dumitru, despre homeschooling

Declarația ministrului Educației, Mircea Dumitru, despre homeschooling

by September 17, 2016 0 comments

Ministrul Educației a declarat vineri seara la Digi 24 referindu-se la sistemul homeschooling (școala acasă) că există aspecte pozitive, dar și anumite riscuri pe care și le asumă părinții atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

Mircea Dumitru a vorbit însă, în mod eronat, despre faptul că ar exista un cadru legal de funcţionare a homeschooling-ului în România.”Nu știu foarte bine cum funcționează acest sistem în România în momentul de față (sistemul de școală acasă), știu că a început mai demult. Am avut câteva discuții cu persoane care doreau să folosească sistemul pentru copii și m-au întrebat înainte de a fi ministru.Ar trebui să mă interesez și să văd nu numai teoriile despre homeschooling, ci și funcționarea lor exactă în România și cadrul legislativ în care funcționează. Cu siguranță că există aspecte pozitive, dar există și anumite riscuri pe care ți e asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activități care sunt agreate de către copilul tău”, a afirmat ministrul.

Deşi a afirmat în mod eronat că ar exista un cadru legal pentru homeschooling, ministrul a mai precizat că acest sistem prezintă și câteva riscuri, întrucât în România nu există o legislație clară care să dovedească ruta de trecere din homeschooling în sistemul public.Şcolarizarea acasă a copiilor nu este reglementată în România, iar părinţii care recurg la această metodă trebuie să-şi înscrie copiii la o şcoală din străinătate, în care există acest sistem, pentru a primi programa şi pentru a da examenele care ulterior, în cazul în care se doreşte trecerea în sistemul public de învăţământ din România, trebuie echivalate.

Declarațiile ministrului au venit în contextul în care Dana Nălbaru și soțul său, Dragoș Bucur, au afirmat pe facebook că vor alege pentru copilul lor sistemul homeschooling.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.