Din gafele DNA: un dosar al lui Sebastian Ghita, returnat la parchet

Din gafele DNA: un dosar al lui Sebastian Ghita, returnat la parchet

Din gafele DNA: un dosar al lui Sebastian Ghita, returnat la parchet

by September 27, 2016 0 comments

Judecatorii instantei supreme au decis trimiterea la DNA a unui dosar in care este judecat Sebastian Ghita, magistratii constatand ca in cauza exista o declaratie folosita nelegal ca proba, procurorii avand la dispozitie cinci zile pentru remedierea problemelor depistat, informeaza Mediafax.

“Exclude ca nelegala declaratia data de inculpatul Tudose Liviu Mihail in calitate de martor la data de 2.03.2016 si folosita ca mijloc de proba in acuzarea sa. Desfiinteaza ordonanta nr. 308/P/2015 din 21 martie 2016 prin care s-a dispus extinderea urmaririi penale si efectuare in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, urmare a nelegalei administrari in sustinerea acuzarii aduse impotriva sa, a declaratiei date de acesta la data de 2.03.2016 in calitate de martor. Dispune trimiterea cauzei in vederea inlaturarii neregularitatilor constatate in termen de 5 zile de la data comunicarii prezentei incheieri cu mentiunea de a se preciza daca se mentine dispozitia de trimitere in judecata si pentru aceasta infractiune sau se solicita restituirea cauzei”, se arata in decizia definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Este vorba despre dosarul in care deputatul Sebastian Ghita este judecat pentru dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, procurorii acuzandu-l ca ar fi coordonat o adevarata retea in judetul Prahova, oferind o “bucatica de putere” publica intr-o zona de interes in schimbul asigurarii protectiei.

In aceeasi cauza sunt judecati si Aurelian Mihaila, procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, fostul sef IPJ Prahova, Viorel Dosaru si fostul sef al DGA, Constantin Ispas.

Decizia judecatorilor a venit in urma unei exceptii ridicate de procurorul Liviu Tudose. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.