Ion Cristoiu sare în apărarea lui Victor Ponta

Ion Cristoiu sare în apărarea lui Victor Ponta

Ion Cristoiu sare în apărarea lui Victor Ponta

by September 8, 2016 0 comments

Cel mai nou dosar instrumentat de procurorii DNA, în care sunt cercetaţi penal Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, a stârnește reacţii neaşteptate.

ion-cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu oferă un nou nume în acest dosar, precizând că în urmă cu patru ani, atunci când Tony Blair a venit în România, Victor Ponta se afla în opoziție și, de fapt, Mihai Răzvan Ungureanu era atunci ministru al României.

Să recapitulăm. Victor Ponta e acuzat că l-a pus pe Sebastian Ghiță pe listele pentru alegerile prin vot uninominal din 2012 din partea USL în schimbul aducerii lui Tony Blair în țară în martie 2012.

Adus în țară, Tony Blair a contribuit la cîștigarea de către Victor Ponta a unui capital electoral pe care l-a folosit în alegerile locale și generale din 2012. Așadar, acțiunea din proza DNA se petrece în anul 2012, mai precis în 26 martie 2012, cînd fostul premier britanic ajunge la București.

Din 2012 pînă acum au trecut patru ani. Nu atît de mulți încît toți cei care, ca mine, erau la vreme respectivă observatori ai scenei politice, să nu-și amintească următoarele:În 26 martie 2012, cînd are loc vizita lui Tony Blair în România Victor Ponta se afla în Opoziție. Premier al României era Mihai Răzvan Ungureanu. Președinte al României era Traian Băsescu.

Mult mai important, în martie 2012, toate sondajele dădeau victoria zdrobitoare la alegerile din acel an a USL. Cu sau fără Tony Blair, USL cîștiga la scor alegerile. Victor Ponta nu candida la prezidențiale. Prin urmare, vizita lui Tony Blair nu poate fi considerată una de cîștig electoral pentru Victor Ponta, ci pentru USL. Tot în martie 2012, Sebastian Ghiță era patronul unei noi televiziuni România Tv. Prietenia dintre Victor Ponta și Sebastian Ghiță era de notorietate. E greu de crezut că Sebastian Ghiță avea nevoie să-l mituiască pe Victor Ponta pentru a putea candida la uninominal și nu pe liste, cum anapoda scrie DNA”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Jurnalistul precizează motivele care au stat la baza vizitei pe care Tony Blair a făcut-o la București, punctând faptul că acesta nu este omul care să meargă în orice țară și la invitația oricui.„1. Era vorba de România, țară membră a UE și a NATO, țară la cărui intrare în UE a contribuit și el ca premier.2. Era vorba de o fundație de Stînga, despre care știa că e apropiată de PSD, partid de Stînga, ca și Partidul Laburist. E greu de crezut astfel că Tony Blair venea în Columbia, la invitația Clanului Medelin, și dacă ar fi fost plătit cu statuia sa în aur masiv.De altfel, cine se întoarce la ziua de 26 martie 2012, va descoperi cu uimire, că vizita lui Tony Blair la București a fost prezentată de întreaga presă drept o vizită făcută românilor și nu lui Victor Ponta. E mai mult decît semnificativ că Tony Blair însuși s-a străduit să dea vizitei un caracter de vizită făcută românilor și nu lui Victor Ponta”, adaugă Cristoiu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.