Parlamentarii britanici ar putea sa blocheze ieșirea completă din UE a Marii Britanii

Parlamentarii britanici ar putea sa blocheze ieșirea completă din UE a Marii Britanii

Parlamentarii britanici ar putea sa blocheze ieșirea completă din UE a Marii Britanii

by September 15, 2016 0 comments

Parlamentarii britanici ar putea pune bețe în roate ieșirii complete a Marii Britanii din Uniunea Europeană!Ministrul Brexit-ului, David Davis, a recunoscut că parlamentarii britanici din Camera Lorzilor ar putea să blocheze legislaţia privind ieşirea completă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă o asemenea acţiune ar fi ”neînţeleaptă” având în vedere susţinerea alegătorilor britanici, transmite The Independent.

  De asemenea, demnitarul britanic a declarat că va fi nevoie de adoptarea unei noi legislaţii pentru a asigura o ieşire uşoară din blocul comunitar, abrogarea directivelor europene şi stabilirea autonomiei faţă de Curtea Europeană de Justiţie. Davis a cerut parlamentarilor laburişti, care sunt mai numeroşi decât conservatorii din Camera Lorzilor, să voteze în favoarea legislaţiei Brexit-ului, având în vedere mandatul de care beneficiază actualul executiv în ceea ce priveşte finalizarea procesului de ieşire a Marii Britanii din UE.

Declaraţia demnitarului britanic vine după ce acesta a respins un raport al Camerei Lorzilor prin care se solicită ca Parlamentul să-şi spună cuvântul în ceea ce priveşte declanşarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

”Va trebui să fie o legislaţie, nu este niciun dubiu în această privinţă. Există anumite nivele. În primul rând, trebuie să implementăm o lege care să răspundă Actului Comunităţilor Europene din 1972 şi tututor legislaţilor adiacente care au venit ulterior. Ar putea să fie vorba chiar despre un proces de ractificare parlamentară” a declarat David Davis.

Ministrul Brexit-ului a explicat că lipsa susţinerii parlamentarilor nu înseamnă că Marea Britanie nu va putea să părăsească UE, ci mai degrabă că directivele europene nu vor putea să fie abrogate şi vor continua să aibă consecinţe. Însă, executivul este încrezător în ceea ce priveşte trecerea legislaţiei relevante privind Brexit-ul prin Camera Comunelor, acolo unde conservatorii se bucură de majoritate, anunță adevarul.ro.

Sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.