Pentru Iohannis, justiția este”mumă”. În căutarea casei pierdute in instanță.

Pentru Iohannis, justiția este”mumă”. În căutarea casei pierdute in instanță.

Pentru Iohannis, justiția este”mumă”. În căutarea casei pierdute in instanță.

by September 14, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis reia lupta pentru recuperarea casei din centrul istoric al Sibiului, pe care a pierdut-o printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel Brasov. Miercuri are loc primul termen în procesul deschis de soţia coproprietarului imobilului pentru succesiunea casei, potrivit România TV.

Este vorba despre un proces de succesiune deschis de Rodica Bastea, sotia prietenului lui Klaus Iohannis, coproprietar al acestui imobil, care intre timp a decedat.

Va mai urma un proces de succesiune, deschis tot de Rodica Bastea la Tribunalul Sibiu. Acesta va avea primul termen pe data de 29 septembrie.

In paralel, si presedintele Klaus Iohannis a deschis un proces. Acesta a depus o contestatie in anulare la sentinta care l-a lasat fara casa, care se va judeca pe 28 septembrie la Curtea de Apel Pitesti.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.