Razboiul familiei Iohannis cu statul. Cum incearca presedintele sa eludeze o decizie a instantei

Razboiul familiei Iohannis cu statul. Cum incearca presedintele sa eludeze o decizie a instantei

Razboiul familiei Iohannis cu statul. Cum incearca presedintele sa eludeze o decizie a instantei

by September 26, 2016 0 comments

Doua dintre cele trei dosare in instanta privind casa pierduta de familia Iohannis vor fi judecate in aceasta saptamana, iar cel de-al treilea se va judecata luna viitoare,potrivit Hotnews.ro. Miercuri, 28 septembrie, instanta se va pronunta in procesul privind contestatia in anulare si joi, 29 septembrie, se va judecata un nou termen in dosarul in care coproprietarul imobilului pierdut de familia Iohannis, Rodica Bastea, a cerut ca instanta sa constate nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja in justitie. Un alt dosar al Rodicai Bastea, in care se va judeca practic aceeasi speta ca in cel de joi, are termen pe 20 octombrie. Ancheteonline a scris, in exclusivitate, anul trecut despre acest caz. Citeste si:

(http://www.ancheteonline.ro/2014/09/cum-s-a-imbogatit-familia-primarul-sibiului-klaus-iohannis-manual-de-fraudare-a-legii-fals-uz-de-fals-fals-intelectual-marturii-mincinoase/)

Curtea de Apel Pitesti se va pronunta, miercuri, in cel mai important dosar pentru familia Iohannis privind imobilul pierdut. Dosarul in care se judeca  contestatia in anulare – cale extraordinara de atac – este singurul in care instanta poate decide ca imobilul din centrul Sibiului sa se intoarca in proprietatea familiei Iohannis.

La ultimul termen de judecata in acest dosar,  pe 22 iunie, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a contestat validitatea contractul de reprezentare incheiat intre Rodica Bastea, coproprietar al imobilului  si parte in proces, si casa de avocatura care reprezinta interesele familiei Iohannis, scrie Agerpres.

Vulcan a sustinut ca acel contract este “o fictiune”, intrucat Rodica Bastea locuieste in Statele Unite ale Americii si nu ar fi putut semna personal respectivul document. In schimb, reprezentantul casei de avocatura a sustinut ca este vorba de un contract de reprezentare incheiat cu respectarea legii, pe care l-ar putea prezenta decanului Baroului Bucuresti, pentru ca acesta sa-i confirme validitatea in fata instantei, mai arata sursa citata.

Procesul privind contestatia in anulare este judecat la Curtea de Apel Pitesti in urma unei decizii a Inaltei Curtii de Casatie si Justitie (ICCJ) care a acceptat solicitarea familiei Iohannis de stramutare a dosarului. Sotii Iohannis au invocat atunci “presiunea – atat directa, cat si indirecta – pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov”.

Joi, la Tribunalul Sibiu se va judeca primul termen intr-un dintre dosarele prin care coproprietarul imobilului, Rodica Bastea, a cerut ca instanta sa constate nulitatatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja in justitie.

Luna viitoare, pe 20 octombrie, tot Tribunalul Sibiu se va pronunta pe aceeasi speta, insa intr-un dosar diferit deschis la solicitarea Rodicai Bastea. Un avocat a explicat pentru HotNews ca demersul Rodica Bastea in justitie poate aduce pentru ea si sotii Iohannis o extindere a perioadei in care, in calitate de coproprietari si mostenitori, cei trei pot incasa bani din inchisierea imobilului din centrul Sibiului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.