Dintre secretele vieții: Slăbești mâncând, marca Dr. Gabriela Man

Dintre secretele vieții: Slăbești mâncând, marca Dr. Gabriela Man

Dintre secretele vieții: Slăbești mâncând, marca Dr. Gabriela Man

by October 4, 2016 0 comments

Făinurile speciale „Dr. Man – slăbești mâncând” sunt concepute pe principiul dietelor care utilizează in alimentație indici glicemici. Principiul acestor diete este de a asigura o reducere a secreției de insulina răspunzatoare de îngrășare și de tulburarile metabolismului lipidic și glucidic.

„Slabesti mancand” reprezintă un stil de viață. Poți să mănânci gustos și în același timp sănătos, poți să te ridici sătul de la masă și să ramâi în același timp suplu. “Dr. Man – slăbești mâncând” este marcă înregistrată.

Dr. Gabriela Man a absolvit Facultatea de  medicină generală la Cluj Napoca și are un  master în inginerie alimentară pe siguranța alimentului și sănătatea populației. În 2010 editura Polirom a tipărit cartea Gabrielei Man- “Slăbești mâncând – cum  să scapi de kilogramele în plus și să m-nanci dupa pofta inimii”.Cartea a fost săptămâni la rând cel mai vândut titlu    din secțiunea sănătate/dietetică. În prezent, Dr. Gabriela Man efectuează consultații pe  nutriție la clinica SlimArt București.

Interviu cu Dr.Gabriela Man:

1.În primul rând,  ne puteți spune despre dumneavostră cateva cuvinte? Cum ați ajuns să creați această făină, in special pentru cei care vor să slăbească ?

Am avut eu personal probleme serioase cu greutatea, timp de 3 ani jumatate, am fost cu obezitate constituita si ma imbracam de la magazinele de masuri speciale. Am incercat in acea vreme toate dietele posibile, am luat toate tratamentele posibile, rezultatul era acelasi: slabeam, dar apoi ma ingrasam la loc. Slabeam din ce in ce mai greu si ma ingrasam din ce in ce mai repede si mai mult (adica daca slabisem 5 kg, puneam apoi la loc 6 etc). La un moment dat am decis ca e cazul sa studiez problema serios, sa ma apuc de studio. Intr-o prima etapa am invatat despre montignac, indici glicemici. Parea ok, dar ca regim de groaziera, nu parea sa aiba succes, reprezenta o problema faptul ca la partea de fainoase nu prea aveai optiuni, de fapt nu aveai deloc. Eu fiind o mare consumatoare de paine si dulciuri, initial am conceput aceasta faina sa ma ajute pe mine. Sa pot manca satios, dar si sanatos, sa nu ma mai ingras, dar sa nu simt ca tin un regim.

  1. Ne puteti spune ce face ca această făina să fie diferită de făina clasică?

Depinde ce intelegeti prin “clasica”. Daca va referiti la faina alba, nici nu suporta comparatie cele doua – faina alba este o faina moarta, fara nutrienti, fara fibre, bogata in amidon care ingrasa si imbolnaveste. Daca va referiti la faina neagra, si aici este o discutie, faina neagra este tot un subprodus de macinare a bobului de grau…mult mai apropiata de ideea de alimentatie sanatoasa, este faina de grau macinis total, adica nu se arunca nimic de la bobul de grau. Dar si aceasta nu mai e suficient de dietetica pentru cineva care are diabet sau obezitate, are deja un efect prea mare pe glicemie dupa consum.

Faina “Dr Man” este cu efect scazut pe glicemie (indice glicemic scazut) si este hipoglucidica (si continut scazut in carbohidrati, peste 30% mai putin decat faina alba), este bogata in fibre, proteine vegetale si izoflavone de soia (continutul in acesti nutrient o face sa fie un adevarat aliment functional).

  1. Ce incrediente conține?

Faina de grau macinis total, fibre, faina de soia, proteine de soia, gluten vital de grau, enzime natural.

  1. Este potrivita pentru diabetici?

Este cea mai potrivita pentru diabetici, mult mai potrivita decat o simpla faina hipoglucidica! De ce spun aceasta: la diabetici este esential sa aiba in consum alimente cu incarcatura glicemica mica. Incarcatura glicemica mica necesita indice glicemic mic si continut redus in carbohidrati, ceea ce faina “Dr. Man” le are. O faina hipoglucidica are doar continut redus in carbohidrati, insa indicele este mediu si chiar mare, deci, nu este ok pentru diabetici. De altfel, majoritatea diabeticilor stiu aceasta: consuma paine hipoglucidica sau paine neagra si nu reusesc sa-si normalizeze glicemia. Fix din aceste motive nu reusesc acest lucru.

  1. Cum trebuie consumata de catre un diabetic si in ce cantitate?

Daca este vorba despre un diabetic non insulino-dependent, nu importa cantitatea. Oricum nu poate fi consumata in cantitate mare, este foarte satioasa. La un diabetic insulino-dependent trebuie sa se tina cont de dozele de insulină injectate, dar acestia stiu care este necesarul lor de carbohidrati pe meniu si stiu sa controleze singuri acest aspect. De altfel am feedbackuri de la diabetici sub administrare de insulina, ca dupa trecerea pe acest regim si consumul acestor amestecuri de faina a fost nevoie de reducerea dozelor de insulină, ceea ce este extraordinar.

  1. Pentru un diabetic nu este suficient doar să consume această faină. Ce regim le recomandați, pentru a duce o viață sănătoasă?

Sa mearga pe alimentatia care foloseste indici glicemici in alimentatie, indicii sunt instrumente simple si foarte utile pentru managerierea corecta a glicemiei postprandiale (cea inregistrata dupa masa). La mine pe pagina de nutritie “slabesti mancand” a paginii de socializare facebook sau pe site-ul www.slabestimancand.ro  se găsesc toate regulile regimului de intretinere, liste cu indici glicemici.

  1. Vă rugăm să ne spuneți, ce alte beneficii ne poate oferi consumul făinei „Slăbești mâncând„?

Simplu fapt ca reglezi prin alimentatie insulino-rezistenta, cea care provoaca obezitatea si diabetul tip II este deja un beneficiu suficient  pentru ca sindromul constituit de insulin-rezistenta implica afectiuni cronice variate: dislipidemii (cresteri ale colesterolului rau, ale trigliceridelor, scaderea fractiei benefice HDL), hipertensiune, boli cardiace, ateroscleroza, ovar polichistic (care merge cu infertilitate).

Pe langa aceasta, proteinele de soia sunt proteine cu inalta valoare biologica, intervin in mentinerea frumusetii pielii, a elasticitatii ei, in mentinerea masei musculare; izoflavonele de soia contribuie direct la ameliorarea tulburarilor hormonale sau a bolilor hormonodependente (tumori ovariene, uterine, mamare), datorita faptului ca izoflavonele de soia scade efectele nocive ale dominantei estrogenice (dominant estrogenica: valori prea mari ale estrogenului in defavoarea progesteronului).

Continutul mare in fibre contribuie la sanatatea colonului, regleaza tranzitul.

  1. Există contraindicații și dacă da, care sunt acestea?

Intoleranta la soia sau la gluten.

  1. Ce recomandări aveți pentru diabetici?

Sa fie foarte constienti ca alimentatia corecta este esentiala in ambele tipuri de diabet! Iar in ceea ce priveste tipul II de diabet, alimentatia e practic prima si singura optiune terapeutica corecta! In cazuri extreme, daca dupa 2-3 luni de la instituirea unui regim alimentar nu s-a normalizat glicemia, atunci putem intervene cu un antidiabetic oral. Dar, repet: un regim corect, pe baza de indici glicemici (sau incarcatura glicemica, daca va place cantarirea alimetelor, eu nu prea agreez ideea) normalizeaza glicemia in maxim 3 luni la circa 95% din cazuri! Fara sa fie necasara interventia cu medicatie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.