Ministrul Educatiei, pe faras. A fost colaborator al fostei Securitati. Update: ”Am primit deja verdict de necolaborare”

Ministrul Educatiei, pe faras. A fost colaborator al fostei  Securitati. Update: ”Am primit deja verdict de necolaborare”

Ministrul Educatiei, pe faras. A fost colaborator al fostei Securitati. Update: ”Am primit deja verdict de necolaborare”

by October 4, 2016 0 comments
Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică dosarele miniștrilor din guvernul Cioloș. Potrivit unor surse, CNSAS a decoperit că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost colaborator al Securităţii. Surse politice au precizat pentru stiripesurse.ro că ministrul va fi demis.Potrivit unor surse citate de evz.ro, Mircea Dumitru are dosar de rețea, din documente reieșind că a fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980 și lăsat din legătura informativă în 1989. Dosarul are 11 file, potrivit sursei citate, doar că e vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative. A avut nume de cod “Negulescu” si a turnat studenti romani si straini.
Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat marti ca respinge orice fel de acuzatie ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, aratand ca Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis o decizie in privinta sa inca din 2007, iar pentru verificarile de atunci el a depus inclusiv un “document scris olograf pentru a se face verificarea grafologica”.

“Adevarul este acesta: resping orice fel de acuzatie ca as fi colaborat in orice forma cu fosta Securitate. Nu am fost nici membru al Securitatii, nici colaborator al Securitatii, nu am facut politie politica, nu am avut niciodata contacte cu politia politica in timpul regimului comunist, nu am semnat  niciun angajament (…) Documentele prezentate in presa nu sunt produse de  mine”, a afirmat Mircea Dumitru, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Educatiei.

El a explicat ca in 2007 a avut o “discutie cu membrii CNSAS”, ca urmare a solicitarilor venite din partea presei de verificare a mai multor reprezentanti ai societatii civile. “Am dat si un document scris olograf pentru a se face verificarea grafologica”, a precizat Dumitru, aratand ca, in urma verificarilor, CNSAS a emis o decizie “care spune foarte limpede despre mine ca nu am fost colaborator al Securitatii”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.