ALDE susține capitalul autohton și mediul de afaceri (P)

ALDE susține capitalul autohton și mediul de afaceri (P)

ALDE susține capitalul autohton și mediul de afaceri (P)

by November 26, 2016 0 comments

Contraperformanțele actualei guvernări se pare că nu au limite. După ce a „reușit” să obțină un zero mare la capitolele absorbție de fonduri europene, respectiv kilometri de autostradă, rămânând repetentă și la investițiile realizate în economie, aceasta iese iarăși în evidență. Desigur, în mod negativ. Mai exact, este vorba despre tratamentul la care sunt supuse firmele debutante de către tehnocrații liberali, un tratament caracterizat printr-un dezinteres total.

„Practic, firmele debutante nu vor avea parte de finanțare din partea Statului. Mulți tineri care au început afaceri cu gândul că vor beneficia de decontări parțiale de cheltuieli, se văd lăsați de izbeliște. Ei nu vor mai primi nici un ban pentru că fondurile destinate acestui program, în valoare de 8 milioane de euro, dispar la rectificarea bugetară”, a declarat Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru Senatul României. Tinerii care au de decontat bani de la Stat își vor primi banii doar dacă se vor încadra în termenele legale impuse de programul guvernamental, lucru cvasi- imposibil ținând cont de faptul că acestea sunt mult prea scurte. Aproape 5 milioane de euro au fost alocate pentru programul în cauză, totuși vor putea să fie atrase mai puțin de 2,5 milioane de euro deoarece au fost avizate 247 de proiecte din cele 500 depuse. Nici aceste sume nu vor putea fi cheltuite în totalitate dacă patronii nu reușesc să implementeze proiectele în termenele stabilite.
Anul acesta, ajutoare din partea Statului au primit doar companiile străine, cele românești fiind excluse de Executivul Cioloș. Mai mult, în 2016 nu s-a luat nici o măsură de stimulare a spiritului antreprenorial. În condițiile date, tăierea celor 8 milioane de euro la rectificarea bugetară reprezintă încă o lovitură încasată de investitorii din țara noastră. Spre deosebire de situația prezentată mai sus, ALDE va continua să susțină capitalul autohton precum și mediul de afaceri. Programul ALDE pune accentul pe investiții, pe sprijinul acordat întreprinzătorilor, în special al celor tineri, aflați la primii lor pași în business.
(Cod unic de identificare al mandatarului financiar atribuit de AEP: 11160008)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.