Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Igor Dodon sau Maia Sandu?

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Igor Dodon sau Maia Sandu?

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Igor Dodon sau Maia Sandu?

by November 13, 2016 0 comments

Sectiile de vot pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale s-au deschis duminica dimineata in Republica Moldova. Igor Dodon, candidatul pro-rus al Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), si Maia Sandu, candidata pro-europeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), se confrunta in turul al doilea al scrutinului prezidential, considerat crucial pentru viitorul tarii.

Ambasadorul Moldovei la Bucuresti: Pana acum, au votat peste 4.000 de persoane, mai multe decat in primul tur

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, a declarat ca, pana la ora 12.00, au votat peste 4.000 de cetateni moldoveni pe teritoriul Romaniei, la cele doua sectii din Bucuresti exprimandu-si optiunea de vot aproximativ 1.600 de oameni, mai mult ca in primul tur de scutin, scrie News.ro. Ambasadorul a facut un apel ca moldovenii care vor sa voteze in Capitala sa mearga si la sectia de votare de la consulat, pentru ca exista temeri ca se vor termina cele 3.000 de buletine de vot rezervate ambasadei.

“Dupa cum stiti, sunt deschise 11 sectii de votare pe teritoriul Romaniei, dintre care doua in Bucuresti. Pana in prezent, pe teritoriul Romaniei si-au exercitat dreptul de vot peste 4000 de persoane, deci ma mult decat la alegerile precedente, in Bucuresti in jur de 1.600 de de persoane dintre care 1.100 la sediul Ambasadei si 500 la sediul Consulatului. Profit de acesta ocazie, pentru ca avem temeri ca nu vor ajunge buletinele de vot la sediul Ambasadei, pentru a incuraja cetatenii Republicii Moldova sa se prezite la vot la sectia Consulara in ceea ce priveste Bucurestiul”, a declarat amasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Intrebat ce se poate face in cazul in care cele 6.000 de buletine de vot, numarul maxim emis pentru Bucuresti, se vor termina, Gribencea a afirmat: “Din pacate nu putem face nimic pentru ca, conform legislatiei, o sectie de votare poate avea doar 3000 de voturi”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.