Din ”logica” președintelui Klaus Iohannis: Traian Băsescu, invitat de 1 Decembrie, deși e un ”penal”

Din ”logica” președintelui Klaus Iohannis: Traian Băsescu, invitat de 1 Decembrie, deși e un ”penal”

Din ”logica” președintelui Klaus Iohannis: Traian Băsescu, invitat de 1 Decembrie, deși e un ”penal”

by November 29, 2016 0 comments

Președintele României a susținut o declarație de presă, după ședința CSAT. Președintele Klaus Iohannis a explicat de ce nu a transmis invitații liderilor politici cu probleme penale la parada de 1 Decembrie. Președintele a susținut că există o cutumă în Europa conform căreia liderii politici cu probleme penale trebuie să facă un pas înapoi, iar la noi nu s-a înțeles mesajul.

Întrebat dacă l-a invitat pe fostul președinte Traian Băsescu la parada de 1 Decembrie, Klaus Iohannis a răspuns afirmativ.

„Da, l-am invitat”, a răspuns Iohannis.

Criteriile nu i se aplică și dumnealui, a întrebat un jurnalist.

„Ba da”, a răspuns sec președintele României, deși se știe că, potrivit criteriilor stabilite de președinte și Traian Băsescu este un ”penal”, deoarece are dosare penale în lucru.

Totodată, Klaus Iohannis a fost invitat să răspundă dacă folosește această recepție în scop electoral, având în vedere acuzațiile din spațiul public, că președintele PNL a fost invitată la recepție, în timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, care nu are probleme penale, nu.

„Nu raspund niciunor acuzatii, nu cred ca cineva ma poate acuza de ceva. Dar sigur ca puteti da curs unor curiozitati jurnalistice. Daca vorbim de primarul general, in pregatirea evenimentelor de 1 decembrie au aparut probleme. Bunaoara, s-a pus problema inca din noiembrie unde sa se tina parada. Arcul de Triumf a fost bine impachetat de constructori, iar Piata Constitutiei a fost deja data unor organizatori pentru un targ de Craciun, iar atunci optiunile au devenit foarte putine. MApN a dorit sa rezolve exemplar aceste manifestari si am fost de acord ca toata lumea sa se implice in rezovlarea problemelor de al Arcul de triumf, pentru rezolvarea problemlor de acolo. Printre cei care s-au implicat a fost si dna primar, care a contribuit la deblocarea situatiei. MApN a dorit, in recunoasterea meritelor dnei priamr general sa ii faca o invitatie speciala, ceea ce s-a si intamplat, cu stiinta mea. Faptul ca dna primar general a interpretat cum a interpetat, mi se pare neelegant”, a mai spus Klaus Iohannis.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.