Diplomația lui Halep

Diplomația lui Halep

Diplomația lui Halep

by November 1, 2016 0 comments

Simona Halep s-a întors de la Turneul Campioanelor și este pregătită să înceapă o vacanță menită să-i reîncarce bateriile pentru viitorul sezon. Jucătoarea din Constanța nu a avut evoluția pe care și-o dorea la competiția din Singapore, fiind eliminată încă din faza grupelor, însă nu are timp de prea multe lamentări, întrucât în tenisul modern trebuie să fii pregătit s-o iei mereu de la capăt. Desigur, ieșirea prematură a lui Halep i-a luat prin surprindere pe mulți, inclusiv pe specialiștii în pariuri pe tenis, care o vedeau mergând în finală și care au mizat în consecință, însă sportul despre asta este, despre victorii și eșecuri.

În ultimele zile, s-a discutat mult despre declarațiile făcute de Ion Țiriac în legătură cu potențialul Simonei, fostul tenismen fiind de părere că este prematur să se vorbească despre Halep ca despre viitorul număr 1 mondial. Deși nu a spus-o la modul aspru, Țiriac este de părere că jucătoarea din Constanța trebuie să se antreneze mult mai mult în fiecare zi pentru a spera că va urca în fotoliul de lider. El crede că eleva lui Darren Cahill trebuie să se pregăteasca zilnic „patru-cinci ore” și l-a dat ca exemplu pe marele Guillermo Villas, care se antrena câte opt ore pe zi.

Duminică, la întoarcerea în țară, Halep a comentat declarațiile omului de afaceri într-o manieră elegantă, deși mulți s-ar fi așteptat poate să-i dea o replică tăioasă acestuia. „Domnul Țiriac are dreptate, am început să muncesc mai mult decât o făceam înainte. Încă nu am ajuns la nivelul maxim. Va trebui să stau cât mai multe ore pe teren ca să ajung și mai sus”, a spus fosta finalistă de la Roland Garros. Afirmațiile Simonei arată o maturitate în abordarea unor subiecte cu potențial de conflict, ceea ce subliniază faptul că Halep a început să se comporte ca o jucătoare de top. De asemenea, indiferent cât de sus a ajuns, constănțeanca nu uită că Țiriac a fost unul dintre oamenii care au ajutat-o cu sfaturi importante în această lume extrem de dură a sportului de înaltă performanță. Nu în ultimul rând, Halep înțelege că este necesar să parcurgă și ultimele trepte ale pregătirii, poate cele mai grele din cariera unui jucător, pentru a spera la coroana cu lauri.

În momentul de față, tenismena în vârstă de 25 de ani se află pe locul 4 în clasamentul WTA, avându-le în față pe Angelique Kerber, Serena Williams și Agnieszka Radwanska. După câțiva ani de dominație autoritară, Williams s-a văzut detronată de Kerber, cea care a câștigat în 2016 primul său turneu de Grand Slam al carierei, Australian Open, la 28 de ani. Halep mai are trei ani pentru a face această vârstă, deci are în continuare viitorul în față. Desigur, nu garantează nimeni că Simona va fi numărul 1 mondial la 28 de ani, însă promisiunea sa că va da și mai mult tenisului în sezoanele care vor veni poate fi un argument că românca și-a propus cu ardoare să ajungă acolo. Rămâne de văzut dacă va câștiga acest pariu cu sine.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.