Mihai Fifor (PSD): Partidul nostru are o strategie solidă pentru clasa de mijloc (P)

Mihai Fifor (PSD): Partidul nostru are o strategie solidă pentru clasa de mijloc (P)

Mihai Fifor (PSD): Partidul nostru are o strategie solidă pentru clasa de mijloc (P)

by November 13, 2016 0 comments

“PSD oferă românilor 102 de argumente pentru a îndrăzni să creadă că viitorul lor este aici, în țara lor.”, afirmă preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor.

„Am promis că vom elimina peste 102 taxe nefiscale şi vom reduce birocraţia pentru a ajuta cât mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc şi iată ne-am ţinut de cuvânt. În acest timp guvernul tehnocrat, aşa zisul “guvern 0”, anunţă că introduce noi taxe:  taxa pe combustibil și o alta taxă plătită direct de către posesorii de autovehicule, în paralel cu creșterea impozitelor.Acum o lună, ministerul Finanţelor avea în lucru un proiect prin care dubla taxele plătite de cei care muncesc în România.În aceste zile premierul anunţă şi el că va introduce noi taxe şi impozite. Acum, se vede clar că Dacian Cioloş i-a minţit pe cetăţeni şi s-a transformat în agent electoral al PNL.Un argument în plus pentru români să înţeleagă că a continua cu Cioloş premier şi după 11 decembrie este o mare greşeală. Am demonstrat cu cifre şi calcule economice clare că impactul eliminării celor 102 de taxe nefiscale este sub 0,1%. Impactul bugetar va fi unul redus, dar impactul în viaţa românilor va fi unul foarte mare.Şi am să explic şi de ce PSD nu a putut elimina aceste taxe în momentul în care a fost la guvernare. Cât timp România s-a aflat în acord cu Fondul Monetar Internațional, adică până în toamna lui 2015, orice propunere de eliminare sau de reducere a unor taxe s-a lovit de refuzul FMI.Am depus în schimb eforturi şi am reuşit să eliminăm alte 92 de taxe parafiscale în 2013, dar și şi să reducem principalele taxe preponderente precum TVA (general, alimente, apă, turism, restaurant, activități sportive), contribuții, impozit pe dividende și impozitul pentru profitul reinvestit. Proiectul pe care am reuşit să-l trecem acum prin Parlament arată, încă o dată, că PSD are o strategie solidă pentru clasa de mijloc, una dintre priorităţile programului nostru de guvernare”, spune Mihai Fifor, liderul grupului social democrat din Senat.

Biroul de presă al PSD Arad

(Comandat de Partidul Social Democrat-ARAD, executat de S.C. Som&Com Public Prest SRL, Cod unic de identificare al mandatarului financiar atribuit AEP: 11160007)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.