Traian și Maria Băsescu vor depune jurământul pentru cetățenia moldovenească

Traian și Maria Băsescu vor depune jurământul pentru cetățenia moldovenească

Traian și Maria Băsescu vor depune jurământul pentru cetățenia moldovenească

by November 1, 2016 0 comments

Fostul sef al statului Traian Basescu si sotia sa, Maria, vor depune joi juramantul ca cetateni moldoveni, evenimentul urmand sa aiba loc, la ora 16.00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti, informeaza News.ro.

“Domnul Basescu este ‘constrans’ de doua termene: primul este legat de legislatia Republicii Moldova care prevede ca, daca in termen de sase luni persoana nu depunde juramantul, ea pierde dreptul de a obtine cetatenia, iar al doilea termen este legat de alegerile prezidentiale la care dansul a declarat ca intentioneaza sa participe”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Ulterior, familia Basescu va trebui sa depuna actele pentru a obtine pasapoartele moldovenesti.

Juramantul fostului presedinte al Romaniei vine in contextul in care in Republica Moldova au loc alegeri prezidentiale, in turul doi urmand a se confrunta socialistul Igor Dodon si pro-europeana Maia Sandu.

Traian Basescu a afirmat luni ca, in turul al doilea, care se va desfasura in 13 noiembrie, Maia Sandu va obtine 53% din voturi, iar Republica Moldova va ramane Pro-Europa si Pro-Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.