Între minciună și manipulare. Somajul în Republica lui Falcă, o marotă a liberalilor arădeni

Între minciună și manipulare. Somajul în Republica lui Falcă, o marotă a liberalilor arădeni

Între minciună și manipulare. Somajul în Republica lui Falcă, o marotă a liberalilor arădeni

by December 5, 2016 0 comments

Primarul Gheorghe Falcă, șef de campanie al PNL, umblă în aceste zile prin toată țara, rostogolind o minciună mai mare decât averea dubioasă pe care a acumulat-o de când e în funcție, potrivit livearad.ro. Falcă se laudă peste tot că a reușit să creeze peste 40 de mii de locuri de muncă, dacă ar fi să ne luăm după cuvântările sale din Moldova, Oltenia, Maramureș, pe unde își face campanie proprie pe spatele PNL. Falcă ne spune într-o postare pe pagina oficială de facebook (dar și la toate mitingurile electorale), că acum 10 ani Aradul avea 32 de mii de locuri de muncă, iar acum avem nu mai puțin de 80 de mii.

O dublă minciună, pentru că acum 10 ani Aradul nu avea 32.000 de locuri de muncă, nici astăzi 80.000. În realitate, datele Institutului Național de Statistică spun cu totul altceva. În 2004, când Gheorghe Falcă a ajuns primar, în municipiul Arad munceau nu mai puțin de 75.720 de angajați. După 12 ani cu Gheorghe Falcă la conducere, municipiul Arad a pierdut 8000 de locuri de muncă. Mai precis, la sfârșitul lui 2015, conform Institutului Național de Statistică, așa cum se poate vedea mai jos, Aradul mai avea doar 67.737 de salariați.

Iată adevărata performanță a lui Gheorghe Falcă: nu numai că nu a creat noi locuri de muncă în municipiul Arad, ba a mai și pierdut 8000 de salariați. Statistica e rece și nu iartă pe nimeni. Nici măcar pe baronii portocalii, care visează în tulburarea lor profundă să ajungă într-o zi stăpâni peste România. Ceea ce, bineînțeles, nu se va întâmpla niciodată.

Un lucru bun rămâne în urma acestei campanii: românii au ocazia să afle cine este baronul Gheorghe Falcă, cel care chinuie Aradul de 12 ani de zile, de când încearcă să-l transforme într-un Brad de câmpie.

Vezi mai multe aici

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.