Liviu Dragnea: Klaus Iohannis a aruncat țara într-o criză politică. Vom vedea dacă îl vom suspenda

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis a aruncat țara într-o criză politică. Vom vedea dacă îl vom suspenda

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis a aruncat țara într-o criză politică. Vom vedea dacă îl vom suspenda

by December 27, 2016 0 comments
Liviu Dragnea spune că este stupefiat de decizia președintelui Iohannis și îl acuză pe acesta că vrea să declanșeze o criză politică fără precedent şi că miercuri sau miercuri seară va veni cu o decizie.

“Am urmărit ca şi dumneavoastră cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut stă în spatele acestei decizii”, a spus Liviu Dragnea. 

“Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual, şi părerea noastră e că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România”, a spus preşedintele PSD.

Acesta a mai spus că preşedintele României nu ar fi sunat-o pe Sevil Shhaideh, înainte de a anunţa decizia. “A sunat-o înainte de Crăciun şi a spus că o să o numească. I-a dat câteva teme”, a mai spus acesta.

“Am sperat că domnul Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consulta au înţeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea guvernul acestei majorităţi”, a continuat Dragnea.

“Sunt aproape sigur că şi dumnealui şi ceilalţi acoliţi sunt speriaţi de două lucruri. Posibilitatea ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică şi românii să înceapă să trăiască mult mai bine, ceea ce se pare că îl deranjează . Şi de faptul că a înţeles că noi nu vrem să mai perpetuăm un sistem ocult şi toxic pentru România. Este o decizie în dispreţ total faţă de noi, faţă de cei care au votat, fără niciun fel de explicaţie. Pentru noi nu a avut nicio semnificaţia toată campania securistoidă generată de aparatul de propagandă tradiţional. Domnul preşedinte Iohannis a semnat numirea doamnei Shhaideh în funcţia de ministru şi putea să refuze. Nu cred că de anul trecut poana azi au apărut motive care să îi dea posibilitatea să refuze propunerea”, a detaliat preşedintele PSD.

Acesta a mai spus că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu colegii săi de partid şi mâine sau cel târziu miercuri seara o să anunţe o decizie.

“Parafranzându-l pe cel care a vorbit la ora 12:00, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine şi rău pentru România. Nu va fi o decizie uşoară. Nu are rost să ne ascundem după degete, avem o avalanşă de mesaje primite în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui”, a mai spus Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.