Complicitățile din mafia imobiliară, la Timișoara. Cum a fost alungată din casa părintească, o celebră profesoară de muzică

Complicitățile din mafia imobiliară, la Timișoara. Cum a fost alungată din casa părintească, o celebră profesoară de muzică

Complicitățile din mafia imobiliară, la Timișoara. Cum a fost alungată din casa părintească, o celebră profesoară de muzică

by February 17, 2017 0 comments

Procurorii DNA au deschis un dosar penal privind traficul cu case naționalizate din Timișoara,  fiind cercetați penal actualul primar Nicolae Robu dar și fostul edil, Gheorghe Ciuhandru. In perioada 1996 – 2015, mai multi functionari publici din cadrul Primariei municipiului Timisoara, precum si alte persoane, si-au incalcat atributiile legate de aplicarea Legii 112/1995 si au deposedat Statul Roman de 967 de imobile, majoritatea aflate in centrul vechi al orasului, producand un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro in dauna statului, potrivit unui comunicat al Directiei Anticoruptie.

Ziarul nostru scria acum 4 ani despre un caz care poate face obiectul unei investigații a DNA în cadrul acestui dosar deschis, în care ar putea fi pus sub acuzare, fostul președinte al Consiliului Județean, Constantin Ostaficiuc (2008-2012), pentru trafic de influență, șantaj și favorizarea infractorului. Acesta, în cârdășie cu mafia țigănească, a făcut presiuni asupra unui fost rector al Academiei de Muzică din Timișoara să-și vândă casa clanului Cârpaci, la un preț modic. După ani de zile de teroare doamna Felicia Stancovici a cedat și și-a vândut casa părintească ”pe doi lei”. Între timp, Ostaficiuc a fost condamnat penal la 3 ani și 10 luni de pușcărie, dar într-un alt dosar, privind finanțarea ilegală de echipei de fotbal Poli Timișoara.

Va prezentam in integralitate articolul publicat pe data de 13 iunie 2012:

Clanul tiganesc a lui Novaci Carpaci din Timisoara, in cardasie cu fostul presedinte al consiliului judetean Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL),  au alungat-o din casa parinteasca pe Felicia Stancovici, fost rector al Academiei de Muzica din capitala banateana. Dupa un calvar de doi ani de zile, de chefuri pana tarziu in noapte, scandaluri, pereti sparti si furaciuni, profesoara de muzica a fost obligata sa-si vanda  proprietatea pe doi lei,  familiei lui Novaci Carpaci, un interlop din Timisoara, care detine o mare parte din casele de patrimoniu din Timisoara.

Ostaficiuc, chirias in vila nationalizata  din strada  Victor Babes, nr.5, vazut proprietar, in 2006, i-a vandut lui Novac Carpaci partea de sus a casei, dupa un mic aranjament: o agentie imobiliara a intermediat afacerea, in timp ce fostul sef al CJ Timis  era plecat la Viena. Cert este ca Ostaficiuc a facut, initial presiuni asupra Feliciei Stancovici pentru a-i partea ei din vila, insa ea a refuzat.

Doar vreo doi ani de zile a rezistat Felicia Stancovici sa-i aiba ca vecini pe tiganii din clanul Novaci. Profesoara de muzica, fost rector al Academiei de Muzica din Timisoara era proprietara apartartamentului de la parter al vilei din central orasului, situata pe strada Victor Babes, nr 5. O zona rezidentiala, de case vechi, cu mult spatiu verde, care odinioara se bucura de liniste . Insa, de cand au invadat tiganii  centrul Timisoarei, situatia s-a schimbat radical. Clanurile interlope au ocupat, una dupa alta, casele de pe  strada Victor Babes. In 2006, Felicia Stancovici s-a trezit vecin de curte  cu familia Novaci.

Profesoara a stat o viata in casa parinteasca

Vila in care locuia de o viata, era formata din doua apartamente: unul la pater, unde era proprietara si unul la etaj, unde s-au perindat diversi chiriasi. Profesoara de muzica a locuit in aceasta casa de mic copil, cumparata de parintii sai in anii’40. Sus traia o familie de evrei nemti, cu numele de Javor,  care in regimul comunist s-a mutat in Germania. Statul socialist a confiscate proprietatile neamtuluilui si l-a adus in apartament, in calitate de chirias, pe directorul din acea perioada de la Tipografia de stat, Sergiu Stirbu. Dupa Revolutie, familia directorului de la Tipografie s-a mutut in alta parte, iar in 1996, chirias in apartamentul de sus al vilei din strada Victor Babes a devenit Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al consiliului judetean.

Ostaficiuc a facut presiuni sa-i vada apartamentul

Acesta a locuit aici 10 ani, pana in 2006,  dupa care, potrivit legii 112/1995, l-a cumparat pe un pret de nimic. A incercat prin diverse tertipuri sa o oblige pe doamna Stancovici sa-si vanda partea sa din casa. Binenteles, pe doi lei! Profesoara de muzica a refuzat de fiecare data oferta lui Ostaficiuc. Fostul sef al CJ Timis a vrut sa  profite de situatia delicata in care s-a aflat Felicia Stancovici, dupa ce i-a murit sotul. Sursele noastre din preajma familiei Stancovici sustin ca Ostaficiuc i-a facut o vizita profesoarei de muzica la o zi dupa inmormantarea  sotului acesteia si i-a propus sa-i cumpere partea sa de vila. Insa, ea a refuzat din nou. Drept urmare, Ostaficiuc s-a hotarat, la doi ani dupa ce l-a cumparat,  sa-si vanda apartamentul . Nu i-a facut nicio o oferta doameni Stancovici, desi, ea locuia acolo de peste 50 de ani. A cazut insa la intelegere cu tiganii din clanul Novaci. Pentru a nu bate la ochi ca incheie tranzactii cu interlopii din Timisoara, Ostaficiuc a gasit solutia: a dat un anunt in ziar, iar o agentie imobiliara s-a ocupat de vanzarea apartamentului. Cumparatorul a fost fiica lui Novaci Carpaci, unul dintre liderii tiganilor din Timisoara. Pretul tranzactiei: 295 000 de euro.

Teroare psihica

Apoi a inceput calvarul profesoarei de muzica! Chefuri de dimineata pana noapte cu zeci de invitati, gratere in aer liber, muzica data la maxim, peteri sparti, pietre in geam, devastarea gradinii de legume din curtea casei. Totul pentru a o forta pe doamna profesoara sa-si vanda partea ei de casa. Binenteles la pretul oferit de tigan! Felicia Stancovici nu a rezistat mai mult de doi ani in aceeasi curte cu clanul tiganesc si a fost nevoita sa accepte vanzarea parterului vilei din strada Victor Babes, numarul 5. Acum troneaza pe intreaga vila cocheta din central Timisoarei, satra familiei Novaci Carpaci.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.