Omar Hayssam, despre mituirea lui Blaga și banii dați lui Băsescu pentru eliberarea ziariștilor răpiți

Omar Hayssam, despre mituirea lui Blaga și banii dați lui Băsescu pentru eliberarea ziariștilor răpiți

Omar Hayssam, despre mituirea lui Blaga și banii dați lui Băsescu pentru eliberarea ziariștilor răpiți

by February 23, 2017 0 comments

Omar Hayssam a făcut o serie de dezvăluiri incredibile la Antena 3. El a vorbit despre mituirea lui Vasile Blaga, despre cum a fugit din România și despre Traian Băsescu.

”Mohamad Yassin mi-a cerut 150.000 de dolari. Nu am avut decât 50.000. Am mers cu ei la al, apoi am mers la Ministerul de Interne. El a coborât, a intrat în sediu, a stat 30 de minute și a ieșit. Mi-a zis că a rezolvat. Așa declară Yassin, că i-a dat banii lui Vasile Blaga. Mi-a spus că a rezolvat dosarul. Nu a mai venit nimeni, dar s-a reluat în 2008-2009. M-a sunat Traian Băsescu, era președinte și mi-a cerut să merg la el și să ajut. Se întâmplase răpirea. El mi-a zis să-i dau banii lui Yassin, care era în Irak, pentru eliberarea ziariștilor, 4 milioane de dolari. Lui Traian Băsescu nu i-a convenit că am spus, a zis că am stricat tot.

Am fost la Cotroceni și Băsescu mi-a zis: ”Te-a mâncat în fund să vorbești cu presa?!”

Lui Yassin nu i-am dat doar 2 milioane de euro. După ce am fost arestat, mi-a zis dacă vreau să ies din țară că trebuie să-i dau 1.500.000 de euro. Cred că 700.000 de euro au ajuns la judecător. După ce am ieșit, am mai dat bani.

Nastasiu a cerut niște contracte de armament făcute de Patriciu și alți oameni de afaceri.

Din România, nu am plecat nici cu berbecuții, nici cu avionul. După ce am fost operat, au zis să îmi mai facă un raport. Am plecat pe cale terestră, pe la Vama Veche. Bulgaria, Turcia și Siria.

Dorin Iacob m-a vizitat de două ori în Siria. O dată singur, apoi cu Buzăianu, cu avionul privat. Era cu referendumul din mai 2017. A vrut să vadă ce dovezi am și dacă am de gând să dau ceva în presă împotriva lui Traian Băsescu. Când m-a arestat, Adriana Săftoiu anunța la televizor că am fost arestat, dar eu eram liber. Abia după 15 minute m-au arestat. Am fost arestat pe baza relațiilor româno-siriene. Am stat 4 ani în închisoare în Siria.

Am fost răpit de două ori. A doua oare în iulie. Am fost ținut sub pământ 20 de zile.”, a declarat Omar Hayssam pentru Antena 3.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în 5 dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, 24 de ani și patru luni închisoare în dosarul “Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice, 16 ani de închisoare în dosarul “Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul “Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

El a reușit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în țară în anul 2013.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.