România – Marea Britanie, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

România – Marea Britanie, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

România – Marea Britanie, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

by February 14, 2017 0 comments

Echipa feminină de tenis a României va întâlni formația Marii Britanii, în perioada 22-23 aprilie, pe teren propriu, în meci de baraj pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate marți al Londra.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al competiției, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în weekend, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației (Konta, învinsă de Ana Konjuh).

România și Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

Johanna Konta este cea mai bună jucătoare britanică a momentului, ocupând locul 10 în ierarhia mondială, Heather Watson se află pe 72, iar Naomi Broady pe 103. La dublu, sunt patru britanice în top 100 — Broady pe 70, Watson pe 81, Anna Smith pe 89 și Jocelyn Rae pe 96.

În barajele pentru Grupa Mondială vor avea loc meciurile Franța — Spania, Rusia — Belgia, Germania — Ucraina și Slovacia — Olanda.

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondială II sunt Taiwan — Italia, Serbia — Australia și Canada — Kazahstan. (agerpres.ro)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.