UDMR: Modificarea Codurilor penale este o greseala. E nevoie de dezbatere in Parlament

UDMR: Modificarea Codurilor penale este o greseala. E nevoie de dezbatere in Parlament

UDMR: Modificarea Codurilor penale este o greseala. E nevoie de dezbatere in Parlament

by February 1, 2017 0 comments

UDMR anunta ca nu este de acord cu decizia guvernului Grindeanu de a modifica Codurile Penale prin OUG si considera actiunea executivului drept “o greseala”, se arata intr-un comunicat al formatiunii, dat publicitatii miercuri. UDMR sustine ca doreste ca ambele Coduri sa fie modificate “in conformitate cu deciziile Curtii Constitutioanle si strict in urma unei dezbateri in Parlamanet”. Formatiunea critica si o decizie a Guvernului Ciolos, de modificare a Codului Penal, prin OUG, despre ca afirma ca “acest aspect nu a deranjat pe nimeni in acel moment”.

“Indignarea cetatenilor este absolut justificata. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptari de OUG. De fiecare data cand s-a incercat reglementarea acestei probleme prin ordonanta de urgenta, au fost erori grave.”, se arata in comunicat.

Uniunea precizeaza ca “este ingrijorator modul ascuns si graba in care Guvernul a decis in aceasta situatie”. In comunicat se face referire si la o decizie guvernului condus de Dacian Ciolos, UDMR afirmand ca “nu suntem de acord nici cu modul in care, in luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fara nicio dezbatere publica”. Referitor la aceeasi decizie a fostului executiv, UDMR considera ca “prin acea modificare procurorul a fost situat intr-o pozitie superioara judecatorului, insa acest aspect nu a deranjat pe nimeni in acel moment

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.