Laura Codruta Kovesi: Nu imi dau demisia, nu am motive

Laura Codruta Kovesi: Nu imi dau demisia, nu am motive

Laura Codruta Kovesi: Nu imi dau demisia, nu am motive

by July 4, 2017 0 comments

“Nu imi dau nicio demisie, nu am motive”, a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, marti, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Sectia pentru procurori a CSM ia in discutie, marti, cererea Laurei Codruta Kovesi de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga.

Intrebata de jurnalisti daca a incalcat regulamentul DNA in sedinta interna in care s-a facut o inregistrare audio difuzata ulterior de RTV, Laura Codruta Kovesi le-a recomandat jurnalistilor sa citeasca regulamentul de functionare a DNA si atributiile procurorului-sef: “Trebuie sa imi exercit aceste atributii, facand sedinte de lucru, facand controale. Este o activitate normala, care de altfel va fi verificata de Inspectia Judiciara.”

Laura Codruta Kovesi le-a mai spus jurnalistilor, la intrarea in sediul CSM, ca solicitarea luata marti in discutie de CSM “Este o cerere prin care am cerut un aviz consultativ de revocare a doi procurori care lucreaza in DNA, conform procedurii. Nu pot sa detaliez motivele, in afara celor facute publice vineri. Ce am de spus voi spune in cadrul sectiei.”

“Motivele le-am detaliat intr-un referat scris pe care l-am transmis CSM. Din momentul in care am aflat ca un angajat al DNA nu a respectat procedura, am luat masuri”, a adaugat Kovesi.

In ceea ce priveste activitatea DNA, Laura Codruta Kovesi spune ca “Nu este vorba de nicio tensiune, activitatea se desfasoara normal” si a adaugat: “Foarte bine, sa vina CSM sa verifice.”

“Sunt 160 de procurori in DNA, aici e vorba de revocarea a doi procurori”, a mai spus procurorul-sef al Directiei Anticoruptie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.