Prima dare de seama a Guvernului Tudose in fata lui Liviu Dragnea

Prima dare de seama a Guvernului Tudose in fata lui Liviu Dragnea

Prima dare de seama a Guvernului Tudose in fata lui Liviu Dragnea

by July 10, 2017 0 comments

Concluziile primei săptămâni de activitate a Guvernului Tudose, dar şi calendarul pentru perioada următoare vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare care a început, luni, la Palatul Parlamentului, în prezenţa premierului Mihai Tudose şi a liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, informează agerpres.ro

Componenţa delegaţiei de miniştri a fost stabilită de premierul Mihai Tudose. 

Între cei prezenţi se află ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vicepremierul Florin Ciolacu, dar şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

La şedinţă, care are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, mai participă secretarul general al PSD, Marian Neacşu, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum şi mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea. 

Duminică, Liviu Dragnea declara că la această şedinţă se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple, ceea ce se stabilise şi cu Guvernul Grindeanu. 

“Va fi prima întâlnire importantă cu Guvernul, pe care o aşteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine şi ne prezintă ceea ce a prezentat deja – raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână şi cum are de gând să abordeze discuţiile cu preşedintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliţiei. (…) Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (…) şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanţă de vară n-o să fie în fiecare luni, Guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere şi cu testul grilă. Suntem nişte colegi”, a declarat Dragnea la un post de televiziune. 

El a adăugat că întâlnirile coaliţiei de guvernare sunt necesare, pentru că împreună au câştigat alegerile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.