Razboi intre ei. Israel considera justificabile atacurile la adresa lui George Soros

Razboi intre ei. Israel considera justificabile atacurile la adresa lui George Soros

Razboi intre ei. Israel considera justificabile atacurile la adresa lui George Soros

by July 11, 2017 0 comments

Ministerul de externe israelian a transmis un comunicat de presa prin care afirma ca Soros chiar este o amenintare, comunicat ce pare ca vrea sa apropie si mai mult Israelul cu Ungaria, transmite Reuters.  

Comunicatul este dat in contextul vizitei pe care o va face premierul Benjamin Netanyahu la Budapesta saptamana viitoare. 

Soros, un evreu nascut in Ungaria ce si-a cheltuit o mare parte a averii finantand organizatii pro-democratie si pentru drepturile omului, a fost atacat in mod repetat de guvernarea de dreapta din Ungaria, in special pentru sprijinul pentru o migratie mai libera. 

Pentru acest din urma motiv, premierul Viktor Orban a a sprijinit o campanie in care Soros este catalogat drept inamic al statului. 

“Sa nu-l lasam pe Soros sa fie cel care rade la urma”, se scrie pe panouri din Ungaria alaturi de fotografia investitorului de 86 de ani. 

Organizatiile evreiesti, dar si alte ONG-uri au spus ca aceasta campanie este anti-semita. Ambasadorul israelian la Budapesta a transmis un comunicat prin care denunta campania si afirma ca “evoca amintiri triste, dar si aduce ura si frica”, o posibila referinta la contributia Ungariei in deportarea a 500.000 de evrei in timpul Holocaustului.  

Dar, la cateva ore dupa reactia ambasadorului, ministerul de externe israelian a emis o “clarificare” in care se spune ca Soros este o tinta legitima a criticilor.  

“In niciun caz comunicatul (ambasadorului) nu a fost menit sa delegitimeze criticismul la adresa lui George Soros, care submineaza in mod continuu guvernele alese democratic ale Israelului”, a spus purtatorul de cuvant al ministerului de externe, Emmanuel Nashton. 

Acesta a adaugat ca Soros a finantat organizatii “care defaimeaza statul israelian si cauta sa-i nege dreptul de a se apara”.  

Ungaria a discutat cu Israelul pentru cumpararea de garduri de securitate pentru oprirea migrantilor la frontiera.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.