Felicitări! Echipa de aur a României la Europenele de tenis de masă din Luxembourg

Felicitări! Echipa de aur a României la Europenele de tenis de masă din Luxembourg

Felicitări! Echipa de aur a României la Europenele de tenis de masă din Luxembourg

by September 17, 2017 0 comments

Dupa o pauza de 12 ani, echipa feminina de tenis de masa a Romaniei este din nou Regina Europei, fetele noastre de aur invingand Germania (3-2), dupa o finala electrizanta. Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu si Adina Diaconu au alcatuit cea mai buna echipa de pe Batranul Continent, la turneul final gazduit de Luxemburg.

Romania a trebuit sa isi depaseasca limitele pentru a putea invinge o puternica echipa a Germaniei, care a avut “la masa” si doua jucatoare naturalizate: chinezoaicele Ying Han si Xiaona Shan.

Finala a inceput cu o victorie superba obtinuta de Eliza Samara: 3-2 cu Ying Han, jucatoarea numarul unu a nemtoaicelor. Germania a egalat insa dupa ce Xiaona Shan a trecut fara emotii de Daniela Dodean (3-0).

Luptatoarea Bernadette Szocs a castigat meciul cu Nina Mittelham (3-1), iar tricolorele faceau un pas important spre titlul european (2-1). Cu unele probleme fizice (dureri la umarul stang) si cu o mare presiune asupra ei, Eliza Samara a fost invinsa de Xiaona Shan (3-1), iar campioana avea sa fie stabilita in urma meciului decisiv.

Daniela Dodean Monteiro a jucat la sacrificiu: a alternat foarte bine momentele de atac cu cele in care a incercat “sa ramana” in schimburile lungi – tactice – cu Ying Han (o jucatoare incredibila in defensiva). Daniela s-a impus in primele doua seturi: 11-4 si 11-8, insa si-a pierdut rabdarea in al treilea, unul care i-a revenit lui Han cu 11-4. Al patrulea set al disputei a fost si ultimul: Dodean a revenit de la 8-10 si a castigat cu 12-10, aducand punctul de aur pentru Romania.

Tricolorele s-au impus cu 3-2 in fata Germaniei si si-au trecut in palmares al patrulea titlu european: 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb), 2005 (Aarhus) si 2017 (Luxemburg).

Romania a mai disputat patru finale continentale: a fost invinsa la editiile din 2010 si 2011 de Olanda, iar la cele din 2013 si 2015 de Germania.

“Am asteptat 12 ani pentru aceasta medalie de aur. In cele din urma a venit. Nu am facut o pregatire speciala, arma noastra cea mai importanta este valoarea incredibila a fiecarei jucatoare. Fetele mi-au spus la inceputul finalei ca fiecare din ele trebuie sa castige o partida. Asa s-a intamplat, iar titlul european e al nostru” – Viorel Filimon, antrenorul Romaniei.

“Nu o invinsesem niciodata pe Han si am simtit ca acesta este momentul potrivit. Sunt foarte fericita ca nu a reusit sa revina pana la 2-2 (n.r. la seturi), ar fi fost un cu totul alt scenariu. Presiunea ar fi devenit aproape insuportabila si nu se stie cum ar fi reactionat corpul meu dupa un meci atat de lung” – Daniela Dodean Monteiro.

“A fost un meci fantastic, foarte dificil. Nu a fost insa o surpriza pentru noi, stiam ce adversare puternice vom avea. Am fost pregatita pentru schimburile lungi cu Han” – Eliza Samara.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.