Culmea justitiei! Presedintele CCR, acuzat de CSM ca a incalcat independenta justitiei

Culmea justitiei! Presedintele CCR, acuzat de CSM ca a incalcat independenta justitiei

Culmea justitiei! Presedintele CCR, acuzat de CSM ca a incalcat independenta justitiei

by October 17, 2017 0 comments

Membrii Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) au criticat, marti, in plen, declaratii facute la un post de televiziune de catre presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Valer Dorneanu, care a vorbit despre decizii ale instantelor in care s-ar simti influenta politica, CSM considerand ca acestea afecteaza independenta sistemului judiciar, potrivit news.ro.

Declaratiile care au generat criticile CSM au fost facute de Dorneanu intr-un intrerviu la B1TV, unde acesta a spus: “Sa nu se supere colegii mei din justitie, dar nu as vrea sa numar in cate cazuri se simte influenta politica asupra unor hotarari judecatoresti comune si in cate la noi”. In interviul acordat la inceputul lunii octombrie, Dorneanu s-a referit si la dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman. La un moment dat, Valer Dorneanu l-a intrerupt pe reporter si a continuat: “…dosarul in care e acuzat ca a angajat niste persoane la… Pai ce, asta-i coruptie? Asta-i abuz in serviciu”.

“Am solicitat apararea independentei sistemului judiciar si insist sa analizati cu maxima atentie. Declaratiile nu sunt izolate, de data aceasta sunt ale presedintelui CCR. Personal, aveam pretentii mult mai mari. Mi se par foarte grave aceste afirmatii. (…) Indicatii generice cum ca exista hotarari judecatoresti din care transpare opinia politica mi se par absolut revoltatoare. Nu as vrea ca nimeni niciodata sa inteleaga ca judecatorii romani fac politica prin actul care constituie menirea existentei noatre. Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR”, a declarat Bogdan Mateescu, membru al CSM, cel care a si solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest subiect.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.