Inspecția Judiciară: Puține anchete ale DNA au fost făcute conform legii

Inspecția Judiciară: Puține anchete ale DNA au fost făcute conform legii

Inspecția Judiciară: Puține anchete ale DNA au fost făcute conform legii

by October 6, 2017 0 comments

Inspecția Judiciară a transmis Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial desfășurat la Direcția Națională Anticorupție. Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, neregulile descoperite de Inspecția Judiciară. De exemplu, șefa DNA este acuzată de comunicare defectuoasă, dosarele erau plimbate după bunul plac al procurorilor, în sertarele DNA există dosare vechi de 11 ani, iar lista continuă.

“În ceea ce privește comunicarea cu procurorul șef direcție, Laura Codruța Kovesi, care nu a fost analizată prin prisma atribuțiilor în cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatărilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasă a acesteia, comunicare caracterizată prin tendința de a-și menține propria părere și a se impune în adoptarea deciziilor, precum și prin aceea că se caută explicații exterioare persoanei sale, în cazul în care nu obține rezultatele urmărite. În acest mod se evită recunoașterea propriei responsabilități în situații de eșec și se reduc șansele conducătorului de a-și forma o imagine realistă despre evenimente și de a identifica măsurile de corecție reclamate de situațiile anterioare”, se arată în document.

Inspecția Judiciară propune anchetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi și a adjuncților săi. În ciuda acestor nereguli evidente, propunerea este ca șefa DNA să rămână în funcție.

Raportul are peste 550 de pagini și a ajuns pe masa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.