Guvernul Tudose a adoptat noul Cod Fiscal. Aventura continuă

Guvernul Tudose a adoptat noul Cod Fiscal. Aventura continuă

Guvernul Tudose a adoptat noul Cod Fiscal. Aventura continuă

by November 8, 2017 0 comments

Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind transferul contribuțiilor de la angajatori la angajați, reducerea impozitului de la 16 la 10% dar și reducerea cotei de contribuție către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%.

Printre cele mai controversate măsuri se află transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și taxa de solidaritate de 2,25% plătită de angajator din fondul de salarii.

Dintre toate, transferul contribuţiilor pentru fondurile de sănătate și de pensii de la angajator la angajat, măsură apărată insistent de premierul Mihai Tudose, ridică semne de întrebare asupra unei garanţii că salariul net nu va scădea din ianuarie.

Potrivit noii legi a fiscalităţii, firmelor le va reveni sarcina să plătească o taxă de solidaritate de puțin peste 2% pentru fiecare salariu plătit. De la 1 ianuarie, va fi introdus un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri. Președintele Klaus Iohannis a cerut Executivului și liderilor coaliției de guvernământ să renunțe la controversata decizie, care a stârnit confuzie și critici atât din partea marilor sindicate, cât și a asociațiilor patronale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.