Oportunismul Partidului Popular European: Semne ale unei democratii bolnave, in Romania

Oportunismul Partidului Popular European: Semne ale unei democratii bolnave, in Romania

Oportunismul Partidului Popular European: Semne ale unei democratii bolnave, in Romania

by December 21, 2017 0 comments

Presedintele Partidului Popular European critica puterea PSD-ALDE de la Bucuresti pentru modificarea legilor Justitiei din Romania, dar si pe UDMR, partid membru PPE, care a votat alaturi de putere. Joseph Daul califica noile legi ale justitie drept “semne ale unei democratii bolnave” in Romania. Aceasta este o intorsatura de situatie, pentru ca pana in urma cu cateva zile conducerea PPE isi exprima sustinerea fata de actiunile UDMR din Parlament.

Redam comunicatul PPE, cea mai mare familie politica europeana:

In urma votului pentru revizuirea sistemului judiciar din Romania, Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE), a facut urmatoarea declaratie:

“Astazi este o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani care au protestat in strada pentru a apara independenta justitiei. Separarea puterilor in stat este un pilon al democratiei. Sistemul de justitie nu ar trebui pus niciodata sub control politic intr-un stat membru al Uniunii Europene. Actiunile majoritatii politice condusa de socialisti submineaza statul de drept din Romania. Sunt simptome ale unei democratii bolnave.

Modificarile legilor justitiei si amputarea Directiei Nationale Anticoruptie sunt alarmante. Prin intensificarea controlului asupra institutiilor din Romania, socialistii poate ca isi cresc puterea, dar slabesc Romania. Sunt in joc stabilitatea si credibilitatea tarii. Astfel, vrem sa ne exprimam tot sprijinul catre magistratii, judecatorii, procurorii si toti oamenii care lupta impotriva coruptiei si pentru o justitie dreapta si independenta in Romania. O justitie slabita inseamna mai multa coruptie; mai multa coruptie inseamna mai multa saracie pentru oamenii obisnuiti.

Cu un an inainte de a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, oamenii din Romania merita un guvern care apara statul de drept, lupta pentru o justitie independenta si combate coruptia.￯.

Presedinte PPE si-a exprimat, totodata, “regretul profund cu privire la voturile UDMR, partid membru al PPE”, care sprijina guvernul socialist.

Scrisoarea lui Kelemen Hunor catre PPE

Conducerea PPE nu a fost de la bun inceput impotriva actiunilor UDMR asupra legislatiei justitiei din Romania.

Cu numai doua zile in urma, prin biroul de presa, PPE a transmis HotNews.ro ca sprijinea UDMR-ul chiar daca maghiarii votau alaturi de social-democrati:

“Ca sustinatori fermi ai statului de drept, UDMR a fost intotdeauna un partener de lunga durata si de incredere in PPE, care s-a angajat sa respecte valorile democratiei europene.
Avem incredere in judecata conducerii politice a UDMR cu privire la modificarea legilor care reglementeaza sistemul judiciar din Romania. UDMR stie ca un stat functional. guvernat de statul de drept este esential pentru minoritatea maghiara din Romania, deoarece aceasta este o garantie ca drepturile sale actuale nu ii vor fi compromise si luate.
Suntem convinsi ca sunt intelepti, astfel incat sa ia decizia corecta cu privire la aceste chestiuni”.

La acest raspuns, PPE ataseaza si scrisoarea lui Kelemen Hunor catre Joseph Daul, pe care ne invita sa o retinem.

Se pot recunoaste anumte formulari din raspunsul PPE, preluate practic din scrisoarea lui Kelemen Hunor catre liderul popular-europenilor, Joseph Daul.

In 14 decembrie 2017, imediat dupa ce Camera Deputatilor, cu votul PSD, ALDE, dar si al UDMR, a adoptat modificarea legii 303/2004 privind statul magistratilor, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Kelemen Hunor, i-a transmis la Bruxelles, presedintelui PPE, Joseph Daul, aceasta scrisoare in care a explicat gestul UDMR.

Liderul UDMR afirma ca PSD si Guvernul PSD-ALDE “nu sunt credibili” si ca au facut “greseli” repetate in acest an. Insa UDMR sustine ca modificarile legislative din Justitie sunt corecte si necesare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.