Fals și delapidare. Cum au fost abuzate de soții lor, funcționarele PNL și rudele lor dintr-o primărie din județul Arad

Fals și delapidare. Cum au fost abuzate de soții lor, funcționarele PNL și rudele lor dintr-o primărie din județul Arad

Fals și delapidare. Cum au fost abuzate de soții lor, funcționarele PNL și rudele lor dintr-o primărie din județul Arad

by January 21, 2018 0 comments

Un caz încredibil de corupție s-a petrecut într-un orășel  din Arad, păstorit de PNL. Un grup infracțional bine organizat, format din femei liberale și funcționari publici au delapidat sume importante de bani din fondurile europene destinate victimelor violenței în familie. Inspectorii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) au descins săptămâna trecută la primăria Sântana, existând suspiciuni că beneficiarele acestui program intitulat ”Start pentru o nouă viață în comunitate”, derulat în perioada 2015-2016,  au declarat în fals că au fost bătute de soții lor. Finanțarea s-a făcut prin Programul Operațioanl Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin Departamentul pentru Egalitate de șanse între Femei și Bărbați.

În orașul Santana din județul Arad, acest proiect a fost implementat pe o perioadă de 3 luni. Au fost 50 de înscrieri, fiecare dintre persoanele participante, declarînd pe proprie răspundere că au fost abuzate de soții lor. Dintre acestea, 47 au primit, în urma participării la cursuri de îngrijitor bătrîni la domiciliu și îngrijitori copii, suma de 6000 de lei.

Potrivit unor surse locale, bine informate, în cercul suspecților de delapidare a fondurilor europene, aflați sub cercetarea OLAF, s-ar afla, printre altele,  10 femei , unele angajate ale Primăriei Sîntana( funcționare sau membre ale PNL), altele rude ale acestora. În fruntea listei ar fi chiar secretarul  primăriei, Sas Viorica, omul de încredere al edilului Daniel Tomuța, De asemenea, în vizorul inspectorilor anticorupție este și Busta Violeta, șeful Serviciului Asistență Socială (cea care a realizat recrutarea persoanelor din acest program), dar care, fiind bătută de ”omul” ei,  a beneficiat și ea financiar de acest proiect.  Nu e oare conflict de interese? Mai mult, doamna Busta și-a adus și toată familia în program, mai toate femeile din ”clanul” său fiind abuzate domestic: fiică, cumnată și nepoată.

Alte femei ”suferinde” care ar fi fost răsplătite financiar cu 6000 de lei în acest program social sunt: Puia Ilena, educator, mama consilierul local al PNL Sântana, Puia Silviu Cătălin, Bogoșel Aurica Adriana, funcționar public, Todea Adriana, funcționar public, Gale Mariana, funcționar public, Dobrei Ioan Monica, funcționar public și soția unui alt angajat al Primăriei, Ioanovici Rozalia – mediator sanitar, Colompar Ramona, referent compartiment rromi, Morgos Marinela, referent Biblioteca Sântana.  De asemenea, printre femeile ”maltratate” de soții lor se află și Roman Daniela, mama lui Ioșan larisa, juristul consiliului local Sântana, dar și soția liberalului Orlețchi Adrian. O altă persoană notabilă, ”bătută” de soțul ei, dar  norocoasa beneficiară a sumei de 6000 de lei, este Mișcoi Ana, funcționar public la Consiliul Județean Arad, fostă angajată a Primăriei Sântana, verișoară a condamnatului  Ioțcu Nicolae, fost șef al CJ.

Drept concluzie, o condiție pentru înscrierea în Organizația de Femei PNL Sântana ( și nu numai) este să fii maltratată de soțul tău. Așa ai șanse mari să ocupi funcții înalte, la nivelul conducerii Primăriei și de partid, dar și să fii răsplătită financiar. Aviz bănățenilor care se simt bărbați în casă!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.