Mugur Isărescu: Nu e bine să forțăm creșterea economică. Se acumulează dezechilibre

Mugur Isărescu: Nu e bine să forțăm creșterea economică. Se acumulează dezechilibre

Mugur Isărescu: Nu e bine să forțăm creșterea economică. Se acumulează dezechilibre

by January 29, 2018 0 comments

“Sunt convins ca investitiile trebuie prioritizate astfel incat acestea sa sprijine cresterea economica. Investitiile in infrastructura (de educatie, de sanatate, dar si rutiera) au nu numai un rol economic, ci si unul social. Romania are cea mai mare disparitate regionala dintre statele UE. Chiar si Comisia Europeana a remarcat faptul ca decalajele dintre zonele de devoltare a Romaniei s-au adancit, conducand la aparitia unor poli de  competitivitate regionala. Am avut convergenta, ne-am apropiat de nivelul de dezvoltare a UE, dar nu la nivelul intregii tari, ci numai la nivelul anumitor regiuni”, a spus luni Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la o coferinta de specialitate organizata de BNR si de cursdeguvernare.ro.

Potrivit Guvernatorului, lipsa infrastructurii care sa interconecteze provinciile istorice actioneaza in sensul permanentizarii acestor decalaje, din pacate.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a fost insotita de speranta progresului si prosperitatii, si asta v-o spune un veteran, a mai amintit Isarescu, care a repetat ideea nevoii unei cresteri economice echilibrate, care sa nu genereze tensiuni.  “Ne-am dorit sa crestem si e normal sa ne fi dorit asta! Trebuie insa sa ne dorim o crestere – careia ii spunem noi intr-o limba mai “pasareasca”- sustenabila. Una sanatoasa, care sa nu determine acumularea de riscuri sau dureroase corectii in viitor”. Dezechilibrele trebuie corectate incet si pe parcurs., a mai spus numarul 1 din BNR.

“Daca fortam cresterea economica peste ceea ce poate da economia va rezulta acumularea de dezechilibre si de tensiuni”, a mai aratat Isarescu, care a amintit in cateva cifre faptul ca aderarea Romaniei la UE a fost si este inca o poveste de succes.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.