Traian Basescu i-a prezentat doua propuneri de premier lui Iohannis: Muresan si Tomac

Traian Basescu i-a prezentat doua propuneri de premier lui Iohannis: Muresan si Tomac

Traian Basescu i-a prezentat doua propuneri de premier lui Iohannis: Muresan si Tomac

by January 17, 2018 0 comments

Traian Basescu s-a prezentat cu  doua propuneri de premier la Palatul Cotroceni – Siegfried Muresan si Eugen Tomac – afirmand ca, daca prima varianta va fi respinsa de Parlament, a doua va trece cu siguranta, deoarece niciun parlamentar nu doreste alegeri anticipate, potrivit Hotnews.ro.

Dupa ce a criticat “proasta guvernare” asigurata de Sorin Grindeanu si de Mihai Tudose, Basescu a argumentat ca nu exista “niciun motiv ca despre guvernele PSD – ALDE sa se poata spune ca se justifica mentinerea lor la guvernare”.

In opinia sa, “guvernele Grindeanu si Tudose sunt desprinse de realitatile UE si asa este si PSD”, singura preocupare fiind asigurarea puterii lui “Daddy, elementul central al politicilor guvernamentale ale Romaniei”.

“Am sustinut in fata presedintelui ca PSD nu merita si nu trebuie sa guverneze”, a spus Traian Basescu.

Potrivit acestuia, a doua varianta de premier “nu mai are cum sa cada”: “Uitati-va la PSD, ii vedeti cu pofta sa plece intr-o noua campanie? Ca de altfel si PNL, PMP, toata lumea”.

Prima propunere, europarlamentarul Siegfried Muresan, “spre deosebire de doamna din … Videle nu?, doamna Dancila, de la Videle, are doua mandate si nu s-a auzit de domnia sa prin PE” – In schimb, Muresan a fost negociatorul bugetului UE pentru 2018, vorbeste 4 limbi straine si are o puternica sustinere in Partidul  Popular European, unde este purtator de cuvant.

A doua propunere este legata si de centenarul Unirii, Eugen Tomac.

Pentru construirea majoritatii parlamentare, Traian Basescu mizeaza pe toate partidele de opozitie minoritatile, dar nu exclude “posibilitatea ca mare parte din nemultumitii de Daddy sa aiba alte optiuni la vot in Parlament la a doua incercare de formare a guvernului”.

“Plec de la premisa cinstita si limpede ca Parlamentul nu va risca sa pice doua guverne”, a subliniat Basescu, care sustine ca in cine nu ca in “PSD au aparut fisuri e copil”.

Fostul presedinte nu exclude nici posibilitatea unui “exod catre independenti” al parlamentarilor PSD-isti.

Alegerea candidatului pentru functia de premier este insa “dreptul presedintelui”, a precizat Basescu, care a notat ca “problema e daca realizeaza ca acest partid e inapt pentru guvernare”.

Traian Basescu nu este ingrijoarat nici de o evantuala incercare de suspendare a lui Klaus Iohannis: “Daca PSD vrea sa il faca presedinte pentru al doilea mandat de pe acum nu pot sa faca decat o suspendare”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<