Ministerul Justiției solicită desecretizarea protocoalelor între SRI și parchete

Ministerul Justiției solicită desecretizarea protocoalelor între SRI și parchete

Ministerul Justiției solicită desecretizarea protocoalelor între SRI și parchete

by March 19, 2018 0 comments

Tudorel Toader a cerut luni dimineata Parchetului General desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si Ministerul Public, DNA si DIICOT, in conditiile in care ministrul justitiei anuntase de vineri ca va face acest lucru,potrivit Hotnews.ro.

Comunicatul  MJ: “In data de 19 martie 2018, ministrul justitiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a solicitat domnului Augustin Lazar, Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza prerogativelor constitutionale si a competentelor legale, comunicarea urmatoarelor aspecte: daca si cate protocoale secrete au fost incheiate intre Ministerul Public, Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe de o parte si Serviciul Roman de Informatii, pe de alta parte; data incheierii si semnatarii respectivelor protocoale; demararea procedurii legale de desecretizare a continutului acestora.”

“Trebuie sa ne adresam si Ministerului Public. Eu in calitate de ministru voi solicita desecretizarea protocoalelor”,  spusese vineri Toader, la Antena 3
Referitor la comunicatul CSAT, care transmite ca nu a aprobat prin hotarari incheierea de protocoale intre SRI si DNA si ca “activitatea de desecretizare a acestora nu intra in responsabilitatea Consiliului si, cu atat mai putin, a Presedintelui Romaniei”, Tudorel Toader a subliniat ca “daca nu are competenta desecretizarii” atunci confirma “existenta protocoalelor (…), ni se spune ca ele exista, nu ramane decat sa respectam procedurile legale”.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<