Cronica unei decizii deja luate: Laura Kovesi va rămâne în funcție

Cronica unei decizii deja luate: Laura Kovesi va rămâne în funcție

Cronica unei decizii deja luate: Laura Kovesi va rămâne în funcție

by April 16, 2018 0 comments

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. De mai bine de o lună, preşedintele Klaus Iohannis a amânat un răspuns clar, dar a afirmat în mai multe rânduri că are încredere în procurorul şef DNA.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că decizia şefului statului va fi una singură. Menţinerea lui Kovesi în funcţie. “O va anunţa domnul preşedinte, e cronica unei decizii care este deja cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului şef al DNA şi noi considerăm că nu există nici un temei serios pentru acest demers”, a spus Orban care e convins că nici atacarea deciziei la CCR nu va schimba situaţia.

“Şi dacă atacă ce? Oricum, PSD, ştie toată lumea, are un singur obiectiv: să pună botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac. Noi susţinem independenţa justiţiei, susţinem derularea unei campanii anticorupţie. Evident, fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu doasare bine fundamentate, care să reflecte realitatea. Această campanie anticorupţie este necesară, pentru că se vede cu ochiul liber – la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea”, a mai spus liderul PNL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.