Fost ofițer SRI: 19 jurnaliști, racolați de noua Securitate

Fost ofițer SRI: 19 jurnaliști, racolați de noua Securitate

Fost ofițer SRI: 19 jurnaliști, racolați de noua Securitate

by May 16, 2018 0 comments
Daniel Dragomir susține, după audierea din Comisia de Control a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care “au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”, aceste declaraţii fiind făcute în contextul dezvăluirilor despre “culoarul media” şi “statul paralel”, relatează Mediafax.
“O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (…) În primul rând despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul strcuturilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media”, a spus Daniel Dragomir după ce a fost audiat în Comisia de Cotrol a SRI.
Fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi.
“S-au folosit și discutat situații în care jurnaliștii au avut acces la informații privilegiate din dosare și s-a discutat de trusturi media care au beneficiat de sprijin financiar special pentru anumite proiecte si aceste interacțiuni cu ofiterii de informatii. (…) Audierea a nouă patroni ai trusturilor de presă., fie că au beneficiat de srijin din partea SRI și au avut relații neortodoxe cu domnul Maior și Coldea sau care au primit ordine pentru angajarea unor jurnaliști”, a mai spus Daniel Dragomir.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.