Război civil în PNL. Decrețeii partidului, contra juniorilor lui Ludovic Orban

Război civil în PNL. Decrețeii partidului, contra juniorilor lui Ludovic Orban

Război civil în PNL. Decrețeii partidului, contra juniorilor lui Ludovic Orban

by May 8, 2018 0 comments

Scandalul decrețeilor se extinde în PNL. Liberalii continuă să-și consume energiile în lupte interne și să-și facă opoziție unii altora în partid decât să se lupte cu adversarii politici externi, scrie stiripesurse.ro.

”Conducerea este mai preocupată mai degrabă să taie canalele de comunicare neoficiale către jurnaliști decât să învețe din greșelile de comunicare făcute. O serie de foști lideri din vechea conducere au fost puși la zid ieri, în ședința de grup a deputaților, de către colegii care o susțin pe șefa de la tineret, Mara Mareș, fiind arătați cu degetul ca principalii responsabili pentru externalizarea scandalului.

Încercarea de ironizare a PSD, printr-un atac la adresa generației decrețeilor materializat sub forma unui „Ghid de nesupunere civică”, a stârnit mânia colegilor mai vechi de partid, în special a seniorilor liberali. Mara Mareș a fost nevoită să-și asume răspunderea pentruacest ghid în care se cere tinerilor să nu emigreze pentru că „generaţia decreţeilor nu e funny” şi nu mai are cine „să facă mişto de Dăncilă”. Tânăra liberală și TNL, organizația pe care o conduce, au fost aspru criticate pe grupurile interne de whatsapp, iar o parte din aceste polemici au ajuns la presă.

Motiv suficient pentru apropiații lui Ludovic Orban să treacă la ofensivă și să îngroape scandalul sub o avalanșă de acuzații la adresa delatorilor din partid. De altfel, liderul de partid a dat semnalul atacului apreciind că deși cei de la tineret au făcut o greșeală prin acel ghid, în PNL sunt unii care fac mai multă opoziție propriilor colegi decât celor din PSD.

Rând pe rând, Mihai Voicu și Cătălin Predoiu, dar în special Adriana Săftoiu, au fost identificați ca principalii responsabili pentru scurgerile de informații apărute în presă, ne-au dezvăluit surse din conducerea PNL.

Vă prezentăm mai jos firul discuției:

Florin Roman, deputat, vicepreședinte PNL: “Mi-e scârbă de atâtea atacuri din interior. Mi se pare foarte grav că discuțiile de pe grupul de deputați în care se atacă campania TNL au ajuns în spațiul public cu print screen-uri. Este vorba de aceiași oameni care nu atacă niciodată PSD”

Dan Vâlceanu, deputat, vicepreședinte PNL: “O colegă, Adriana Săftoiu ne-a trimis pe grupul de deputați cele două cartoane ale TNL și ne-a explicat cum și-a luat bătaie la Revoluție. La 15 minute m-au sunat cei de la presă. Eu dau nume pentru că m-am săturat de chestiuni urâte între colegi. A fost o coincidență ca la 15 minute după ce au fost discuțiile pe grup să mă sune presa. Avem o presă foarte informată. Nu pot să trec peste faptul că ce discutăm pe whatsapp, dăm la presă. Am ajuns la concluzia că e mai bine să îi spun unui coleg ce am de spus pe față și să nu mai discutăm pe privat. Nu vreau să trecem peste, m-am săturat să se prezinte tot ce e rău la partidul ăsta”

Ioan Cupșa, deputat PNL: “Am ajuns să-i spunem colegului Pavel Popescu să scrie cu cratimă că tot ce scrie ajunge pe burtieră la televiziuni”

Deocamdată, singura consecință a acestui nou scandal a fost impunerea unor măsuri de restricționare a discuțiilor pe grupurile de whatsapp ale partidului. Se va discuta mult mai puțin lucrurile importante pentru partid pentru ca asfel de informații să nu mai ajungă la presă, susțin sursele citate. Cât despre Mara Mareș și colegii săi de la organizația de tineret, aceștia nu riscă nimic. Cel mult, de acum încolo inițiativele TNL vor trece prin filtrul Ralucăi Turcan, prim-vicele partidului pe probleme de comunicare”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.