E dezastru în dosarele DNA! Doi lideri ai PNL, achitați de Înalta Curte

E dezastru în dosarele DNA! Doi lideri ai PNL, achitați de Înalta Curte

E dezastru în dosarele DNA! Doi lideri ai PNL, achitați de Înalta Curte

by June 25, 2018 0 comments
Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi de instanţa supremă, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 a liberalilor, transmite Mediafax.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au achitat-o şi pe Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, trimisă în judecată tot pentru infracţiunea de spălare de bani.

Instanţa supremă a ridicat şi sechestrul impus celor trei în această cauză. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

În 28 septembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu, pentru spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

“Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, preciza atunci DNA în rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, George Scutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer “au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.