Cum s-au vândut deputații pentru câțiva arginți. Noul Cod Administrativ, drepturi speciale pentru baronii locali. Limba maghiară devine limbă oficială

Cum s-au vândut deputații pentru câțiva arginți. Noul Cod Administrativ, drepturi speciale pentru baronii locali. Limba maghiară devine limbă oficială

Cum s-au vândut deputații pentru câțiva arginți. Noul Cod Administrativ, drepturi speciale pentru baronii locali. Limba maghiară devine limbă oficială

by July 10, 2018 0 comments

Un alt act de vânzare a țării s-a petrecut la Camera Deputaților. Cu o largă majoritate, aleșii neamului au adoptat noul Cod Administrativ, care nu înseanmă decât trădarea intereselor naționale. Încă o dată, parlamentarii, într-o alianță transpartinică, PSD, ALDE, o parte din PNL s-au vândut, pentru câțiva arginți și au făcut jocurile UDMR. Social-democrații, de dragul votului ungurilor în Parlament, le-a întins o cursă liberalilor, care, s-au prins în horă, de dragul intereselor personale ale baronilor locali și și-au dat votul. Nu toți, 7 la număr ( cei mai mulți s-au abținut, 14 și doar 3 au votat împotrivă) dar cât să poate trece legea și pentru a satisface dorințele de căpătuire, pe viață, a primarilor PNL.

Nou Cod Administrativ prevede pensie specială pentru primari și viceprimari, precum și dreptul de a deschide PFA și de a întreprinde activități private. Aceste privilegii acordate, în premieră edililor, i-au încantat pe liderii locali ai PNL, care au făcut mari presiuni la adresa parlamentarilor pentru a vota proiectul de lege. De acest lucru a profitat coaliția PSD-ALDE, care a introdus în proiect noi drepturi speciale pentru comunitatea maghiară: extinderea folosirii limbii materne la nivelul deconcentratelor și a prefecturilor. Pe această cale, limba maghiară, devine, de facto, limbă oficială în cadrul statului național, unitar și indivizibil, așa cum scrie în Constituție. Așa, pentru câțiva arginti, oferiți primarilor de orice culoare politică ( PSD, PNL, UDMR, ALDE), deputații au trădat interesele naționale și propria Constituție.

De exemplu, pe lângă toți deputații PSD și ALDE din Ardeal, care au primit ordin, direct de la Liviu Dragnea să voteze, in corpore, Noul Cod Administrativ, o parte din liberali, în special din Transilvania, au întors spatele propriului electoral și, l-a presiunile baronilor locali ( primari din marile orașe, dar și președinte de organizații), au votat, cot la cot cu PSD. Astfel, ”pentru” au votat deputații de Alba, Florin Roman și Sorin Bumb, la ordinele lui Mircea Hava (primar de Alba Iulia), deputatul de Arad, Glad Varga, ”pupilul” primarului Gheorghe Falcă, deputatul de Timiș, Marilen Pîrtea, ”omul de casă” al primarului de la Timișoara, Nicolae Robu ( care a făcut presiuni mari la adresa lui Ludovic Orban pentru a trece proiectul), deputatul de Cluj, Vasile Stamatian, la îndemnul primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul de Vâlcea, Cristian Buican și deputatul de Dâmbovița, Cezar Preda.

Singurii liberali care au avut curajul să voteze împotriva acestui proiect au fost: Nicolae Giurgea ( Vrancea), Paul Popescu (Timiș) și Ionuț Stroe (Dolj). În schimb, PMP și USR au votat, toți, împotrivă.

Deputatul Marius Pașcan, președintele executiv al PMP, a avut un discurs extrem de dur împotriva celor care au trădat:

”Doamne, iartă-i pe neghiobi, că nu au știut ce fac! Din nou, în crucea nopții, după Ordonanța 13, Codul de Procedură Penală și Codul Penal, o putere politică ticăloșită, a trădătorilor și vânzătorilor de țară, a adoptat în Parlament, de data aceasta, Codul administrativ. Acest instrument legislativ oficializează limba maghiară în România, transformând-o neconstituțional într-o a doua limbă oficială a statului.

Prefecții vor fi obligați să asigure folosirea limbii maghiare în Instituțiile prefectului, la nivelul autorităților administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum și în serviciile publice deconcentrate. De asemenea, sunt obligați să asigure limba maghiară pentru inscripționarea denumirii localităților, a străzilor, a piețelor și a parcurilor, a denumirii instituțiilor publice de sub autoritatea lor, precum și afișarea anunțurilor de interes public.

Pentru prima dată în România, instituțiile publice vor fi obligate să aibă formulare în limba maghiară.
Pentru toate acestea, au votat în anul Centenar al României, parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, dar și din păcate, o parte a parlamentarilor PNL. Au consimțit să se ralieze acestui troc mizerabil la schimb cu acordarea prin acest Cod administrativ a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.
S-a votat cu 175 de voturi pentru, 33 împotrivă și 15 abțineri.

Partidul Mișcarea Populară, împreună cu USR, și alți parlamentari care nu și-au vândut onoarea și demnitatea de români pe ,,galbenii” unor pensii speciale, vom sesiza Curtea Constituțională a României pentru acest act revoltător al trădării naționale”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.