Copșa Mică, la 28 de ani de la Revoluție. Corupție, indolență și bătaie de joc

Copșa Mică, la 28 de ani de la Revoluție. Corupție, indolență și bătaie de joc

Copșa Mică, la 28 de ani de la Revoluție. Corupție, indolență și bătaie de joc

by August 13, 2018 0 comments

Rănile de la Copșa Mică, provocate de regimul comunist nu au fost vindecate nici după 28 de ani. Clădirile negre de la fumul produs de  industria muribundă ale ”societății multulateral dezvoltate”, au făcut înconjurul lumii, imediat după Revoluție.  Acum, în 2018, vedem consecințele dezastruoase ale privatizărilor oneroase, făcute, de-a lungul timpului.

Ziarul Opinia Transilvană prezinte o serie de dezvăluiri legate de cazul ”Copșa Mică”: ”Prostia, nepăsarea și corupția de la nivel instituțional din ultimii 28 de ani au aruncat România, din punct de vedere economic, în coada Europei. Soarta unei țări bogate în resurse și cu o industrie bine pusă la punct, a fost pecetluită de haimanale care au manifestat un dispreț contagios față de” Coloșii”, simbolurile naționale care au ridicat România pe harta economiei mondiale.

Nici în 2018 nu ar fi târziu ca cei care au privatizat România să fie aruncați, fără scrupule, în cele mai mizere pușcări pentru trădare națională și falsificarea statului de drept.

În urmă cu 20 de ani, avea loc în județul Sibiu, o privatizare care ar fi trebuit să scoată Copșa Mică și împrejurările din negura unei industrii învechite, prin retehnologizare și investiții masive în programe de mediu și în oameni. În vara anului 1998 FPS (Fondul Proprietății de Stat, pe atunci), a cedat acțiunile SOMETRA SA, unei companii grecești din Grupul Mytilineos, cu o sumă derizorie, puțin peste 4 milioane de dolari. În același timp o altă companie care a oferit un preț mult mai bun decât grecii, 7 milioane de dolari, și au făcut investiții în SOMETRA de alte 6 milioane au pierdut licitația.

O dovadă clară că privatizarea SOMETRA a început având la bază influenţe străine care aveau ca scop” țepuirea” Statului român.

Citiți mai mult AICI

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.