Cum încearcă regimul Falcă să-și elimine proprii oameni, deveniți incomozi pentru sistem

Cum încearcă regimul Falcă să-și elimine proprii oameni, deveniți incomozi pentru sistem

Cum încearcă regimul Falcă să-și elimine proprii oameni, deveniți incomozi pentru sistem

by August 20, 2018 0 comments

Modul discreționar în care conduce Gheorghe Falcă județul Arad,  depășește orice limite. Din dorința bolnavă de a controla tot ce mișcă în ”patria” sa, baronul PNL se războiește nu doar cu PSD, ci și cu proprii oameni din partid, care îi ies din cuvânt. După ce nu a reușit să elimine din sistem un lider incomod, care nu a dorit să fie sacrificat pentru binele personal său personal,  acum, Falcă, recurge la metode  iraționale.

Pentru a scăpa de Adrian Țolea, director executiv la Asociația de Dezvoltare Comunitară Seviciul Integrat de Gestionare a Deșeurilor (ADI SIGD),  dat afară din funcție, în mod arbitrar, slugile baronului ( Iustin Cionca, actualul șef al CJ și Sergiu Bîlcea, vicepreșdinte) s-au autodenunțat  că au încălcat legea, punând în pericol toate contractele semnate de ADI SIGD. Mai mult, de la sine putere, cerberii de la CJ i-au interzis lui Țolea să-și exercite atribuțiile de consilier județean, deși acest drept i-a fost oferit prin alegeri democratice, nu prin numire.

Astfel, calea aleasă de gașca lui Falcă pentru a-l elimina pe Țolea a fost să-i obstrucționeze prezența la ședințele Consiliului Județean  dar și la  cele ale ADI SIGD. Zilele trecute, o delegaţie formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Autorităţii de Management POS Mediu s-a aflat la Arad într-o vizită de control privind stadiul de implementare a Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide – judeţul Arad”.

Arad24.net scrie că ”membrii delegaţiei s-au întâlnit cu factori implicaţi în derularea acestui proiect, inclusiv cu cei de la ADI-SIGD şi din aparatul tehnic al asociaţiei. Potrivit arad24.net,  ”de la întrevedere a fost omis chiar directorul executiv al ADI-SIGD, Adrian Ţolea, aflat în litigiu de muncă cu conducerea asociaţiei. Acestuia, deşi are şi calitatea de consilier judeţean, nu i s-a permis accesul la discuţii, se pare că din ordinul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, cel care ocupă în mod nestatutar funcţia de preşedinte al ADI-SIGD”.

Trebuie precizat faptul că pentru a scăpa de Țolea, Falcă este gata să-l sacrifice și pe protejatul lui, Sergiu Bîlcea ( văzut până acum ca urmașul acestuia la conducerea municipiului Arad).  Șeful CJ, Iustin Cionca l-a acuzat pe Bîlcea că l-a numit ilegal pe Adrian Țolea,  în funcția de director executiv la ADI SIGD, deoarece  nu ar fi avut  acest drept, din calitatea lui de președinte delegat al acestei companii  (livearad.ro). Nu contează faptul că, prin această manevră, CJ Arad riscă să pună sub semnul întrebării toate contractele semnate de Țolea, din calitate de director executiv, pe zona de administrare a deșeurilor menajere, unele derulate cu fonduri europene. ( citește și AICI)

S-a ajuns astfel, în situația în care consilierii județeni PSD să acuze conducerea PNL că își hărțuiesc propriul ales din CJ Arad și să ceară Consiliului Județean să înceteze cu abuzurile la adresa acestuia. ”Facem un apel la președintele CJ și la Sergiu Bîlcea, cel care începe din ce în ce mai mult să se creadă pe propria moșie,  să respecte votul dat de cetățenii Aradului celorlalți consilieri județeni, indiferent de culoarea politică, de simpatiile sau antipatiile pe care le au unii din conducerea instituției. Este inadmisibil ca unui consilier județean, în speță Adrian Țolea, membru PNL, să i se interzică participarea la o ședință cu reprezentanții Comisiei Europene, referitoare la Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide – județul Arad”, mai ales că domnul consilier este și director al Asociației care implementează acest proiect. Președintele și vicepreședinții CJA trebuie să înțeleagă faptul că această instituție nu aparține unui partid, ci arădenilor, iar consilierii județeni sunt trimiși în CJA tocmai de arădeni, având obligația să le reprezinte interesele. Să interzici unui consilier județean să intre în CJA reprezintă un abuz inacceptabil din partea conducerii instituției, pe care toți consilierii județeni, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, ar trebui să-l condamne ferm”, a declarat consilierul județean PSD Ioan Gligor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.