Batjocură de Ziua Armatei Române. Consilierii județeni din Covasna au comemorat victimele maghiare din timpul marelui război

Batjocură de Ziua Armatei Române. Consilierii județeni din Covasna au comemorat victimele maghiare din timpul marelui război

Batjocură de Ziua Armatei Române. Consilierii județeni din Covasna au comemorat victimele maghiare din timpul marelui război

by October 26, 2018 0 comments

Provocările permanente ale UDMR la adresa statului român și a Constituției României crează un climat de insecuritate în zonele majoritar ungurești. De exemplu, în județul Covasna, consilierii județeni maghiari vorbesc numai  în limba maghiară în ședințele de CJ și mai mult, atacă deciziile judecătorești definitive, refuzând să recunoască instituțiile de drept din țara noastră. Așa s-a întâmplat, chiar de Ziua Armatei, în cadrul ședinței Consiliului Județean, unde, deputatul UDMR de Sfântu Gheorghe și liderul formațiunii din Covasna, Kulcsar Terza, s-a plâns de faptul că printr-o decizie judecătorească definitivă, autoritățile județene sunt obligate să scoată din sala de ședință, steagul secuiesc și cel al Ungariei. S-a exprimat în limba maghiară, la fel ca și colegii săi de partid, ceea ce l-a determinat pe liberalul Olimpiu Floroian să părăsească sala. Mai mult, într-un spirit de frondă, consilierii județeni au comemorat victimele maghiare care au căzut pe front în fața Armatei Române, în timpul celui de-al doilea război mondial. ” Vrem un moment de reculegere în fața atrocităților Armatei Române din Transilvania”, a declarat deputatul UDMR.

Acesta a protestat printr-un comunicat de presă, publicat de ”Mesagerul de Covasna” pe care îl relatăm:

”Din București până în Sfântu Gheorghe, deputatul UDMR, dar totodată și președinte PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a uitat să vorbească românește. Asta dacă a știut vreodată. Amnezia nu l-a oprit însă să participle la sedința de Consiliu Județean Covasna din data de 25.10.2018,  și  să se plângă în fața consilierilor județeni de faptul că o sentință definitivă  obligă Consiliul Județean să scoată din sala de sedință steagul secuiesc și pe cel al Ungariei.

A spus-o în limba maghiară și a refuzat să vorbească românește. Parcă făcând parte dintr-un scenariu, a urmat un alt consilier din partea PPMT care a declarat că începând din acel moment, consilierii acestui partid  nu vor mai vorbi românește în semn de protest pentru „atrocitățile făcute de  români  în Transilvania, în urmă cu 60 de ani și mai mult”, a cerut (și a obținut ) un moment de reculegere în memoria victimelor. Asta chiar de ziua Armatei Române.

Având în vedere faptul că aceste discuții și acțiuni nu aveau nicio legătură cu ședința de Consiliu Județean de astăzi, am hotărât că locul consilierilor PNL nu este acolo, și am părăsit sala.

Foarte grav, în opinia noastră, este faptul că nu a fost respectată procedura de ședință și ordinea de zi a acesteia, fapt care duce la anularea hotărârilor luate în ședința de astăzi, printr-o acțiune în instanță.Pentru că suntem responsabili și conștienți de urmările acestei acțiuni, care ar afecta instituții importante din județ, proiecte demarate cu mult timp în urmă și altele abia inițiate, înțelegem să nu facem acest demers, dar atragem atenția conducerii Consiliului Județean asupra faptului că și consilierii români depun eforturi tot pentru binele județului, și merită același respect ca și cei maghiari. În Consiliul Județean nu își au locul aceste acțiuni profund sovine care readuc în actualitate tensiunile și conflictele, uneori violente, între români și maghiari. De asemenea atragem atenția și consilierilor maghiari că pe viitor nu vom tolera astfel de ieșiri, că dorim să ne desfășurăm activitatea pentru care am fost trimiși acolo de alegatori, în condiții normale și corecte”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<