Impostura primarului de Arad. Caporalul Falcă se crede, în continuare, maior

Impostura primarului de Arad. Caporalul Falcă se crede, în continuare, maior

Impostura primarului de Arad. Caporalul Falcă se crede, în continuare, maior

by October 26, 2018 0 comments

Gheorghe Falcă a postat pe contul său de socializare un însuflețit mesaj cu ocazia Zilei Armatei: „Astazi, de Ziua Armatei Romane, un maior în rezerva transmite tuturor militarilor și rezervistilor un gand bun, de respect si recunostinta pentru modul exemplar in care slujesc Patria”, a scris Gheorghe Falcă pe contul său de Facebook, postând și fotografii vechi cu el în uniforma militară, potrivit arad24.net.

Însă, la ora actuală, Gheorghe Falcă este caporal în rezervă, nu maior. Gradul de maior i-a fost acordat, ilegal,  în baza Ordinului Șefului Statului Major General nr. 66 S.P. din 2 martie 2010, prin care caporalului în rezervă Gheorghe Falcă, specializarea militară 003-parașutiști i se acordă gradul de maior. Adică, de la caporal, prin dispoziție a fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, Falcă ajunge peste noapte maior.

Problema lui este că în urma izbucnirii scandalului pe tema avansărilor orchestrate de Gabriel Oprea, ordinul a fost revocat. Mai precis, prin Ordinul Șefului Statului Major General nr S.P. 109 din 21 martie 2013, se revocă în parte Ordinul nr. 66 S.P. din 02.03.2010 privind acordarea gradului de ofițer, inclusiv în ceea ce îl privește pe caporalul Gheorghe Falcă, care revine la gradul cu care a terminat armata, pierzând gradul militar de ofițer (maior).

Ceea ce nu îl împiedică, astăzi, pe Gheorghe Falcă să își aroge o postură pe carte nu o are, cea de maior al Armatei Române. Evident că în ordinele respective, de ridicare în grad, respectiv de revocare, apar și alte nume cunoscute din fostul PDL Arad care, de asemenea, au revenit la gradul cu care au fost în evidențe la momentul în care fostul ministru Gabriel Oprea le-a făcut cadou grade de ofițer. Dar aceștia au avut măcar minima decență de a nu se lăuda cu o postură pe care nu o mai au, cea de ofițer promovat peste noapte din postura de sergent sau caporal, așa cum a făcut Gheorghe Falcă.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<