Ludovic Orban, pe făraș. Opozanții lui profită de eșecul referendumului

Ludovic Orban, pe făraș. Opozanții lui profită de eșecul referendumului

Ludovic Orban, pe făraș. Opozanții lui profită de eșecul referendumului

by October 8, 2018 0 comments

”Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură si cãtre un nou esec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã. #ajunge”.

Acesta este mesajul postat de mai mulți oficiali ai PNL pe Facebook, imediat după închiderea urnelor, moment care a consfințit eșecul referendumului pentru redefinirea familiei, în care PNL-ul, prin Ludovic Orban și alți lideri, a jucat un rol de susținere.

Printre cei care susțin revolta și care au postat mesajul pe Facebook se află Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Cezar Preda, Iulia Scântei, Mara Calista, Mihai Voicu.

În acest timp, deputatul liberal Ovidiu Raetchi a anunțat lansarea unei platforme liberale în cadrul partidului. ”Așa cum am anunțat, vom lansa în următoarele săptămâni o platformă ideologică liberală în cadrul PNL, având că obiectiv atât contrabalansarea unor poziții conservatoare excesive ale partidului în ultima perioadă, cât și – pe termen lung – susținerea unei moțiuni integral liberale la următorul Congres”, a spus Raetchi.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că a votat “da” la referendumul pentru redefinirea familiei pentru că este un creștin convins și un familist. Liderul liberal le-a transmis românilor că această inițiativă civică nu este nici a PSD, nici a lui Liviu Dragnea. Acesta a adăugat că persoanele care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie nu fac un bine democrației din România.

Ulterior, Orban a atacat dur PSD pe care l-a considerat vinovat pentru eșecul referendumului.

“Motivul principal pentru care oamenii nu au venit astăzi la vot este confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea (…) Foarte mulţi români, care ar fi fost favorabili temei acestui referendum, nu au venit la vot tocmai pentru a-i da o palmă lui Dragnea şi pentru a se feri să îi facă vreun serviciu lui Liviu Dragnea. Ăsta este motivul esenţial pentru care prezenţa la vot a fost atât de scăzută”, a susţinut Orban într-o conferinţă de presă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.