Președinția Consiliului UE, în aer! Cel mai bun ministru român și-a dat demisia din Guvern

Președinția Consiliului UE, în aer! Cel mai bun ministru român și-a dat demisia din Guvern

Președinția Consiliului UE, în aer! Cel mai bun ministru român și-a dat demisia din Guvern

by November 10, 2018 0 comments

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia, au declarat pentru HotNews, surse politice covergente. Ministrul nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacție oficială pe acest subiect. Demisia a fost însă confirmată de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.

”Este un act pe care eu nu îl înțeleg (…) Să faci un astfel de gest când ai o șansă unică de a coordona o astfel de președinție poate este și o dovadă de imaturitate politică (…) Sincer nu îmi dau seama ce l-a nemulțumit, chiar dacă prin absurd l-ar fi nemulțumit, o astfel de decizie nu se justifică”, a spus Teodorovici.

Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a spus că nu știe ca Negrescu să aibă nemulțumiri legate de pregătirile pentru președinția UE și nici dacă acesta se afla pe lista miniștrilor remaniabili. „Nu cunosc nici acest lucru, atributul remanierilor aparține premierului Viorica Dăncilă și CEx PSD”, a spus ea, la Digi24, precizând că gestul de a demisiona are legătură cu „ceva de natură personală”.

În schimb, surse politice susțin că în interiorul PSD, o serie de șefi ai partidului i-ar fi reproșat lui Negrescu că, deși le-a promis o relație bună cu Bruxelles-ul, nu a reușit să asigure susținerea celor din Comisia Europeană și nici a celor din interiorul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), mai ales în chestiuni care țin de justiție, Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție al Comisiei Europene, dezbaterile din Parlamentul European privind statul de drept și justiția din România, inclusiv în ceea ce privește rezoluția care va intra la vot în Parlamentul European, la Strasbourg, săptămâna care vine.

Alte reproșuri au vizat procesul intentat de Comisia Europeană asupra României pentru netranspunerea unei directove UE privind combaterea spălării banilor, precum și alte proceduri de infringement declanșate de Bruxelles.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.