Carmen Dan amenință cu demisia din Guvern. Dispute cu Liviu Dragnea

Carmen Dan amenință cu demisia din Guvern. Dispute cu Liviu Dragnea

Carmen Dan amenință cu demisia din Guvern. Dispute cu Liviu Dragnea

by January 6, 2019 0 comments

Tensiuni puternice între Carmen Dan şi Liviu Dragnea în urma declasificării documentelor privind protestul din 10 august. Surse politice citate de G4media susţin că cei doi s-au contrat puternic, iar ministrul de Interne a ameninţat cu demisia.

Cu toate acestea demisia nu a fost înregistrată încă la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

Anul trecut, Parchetul a solicitat declasificarea raportului care priveşte desfășurarea evenimentelor de la protestul Diasporei din 10 august. Cu patru zile, înainte de manisfestaţii, Liviu Dragnea ar fi avut scenariul diversiunilor, spun surse din MAI. Mai mult decât atât, un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, conform unor surse din Jandarmerie. Un angajat al SPP, apropiat de Liviu Dragnea, ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate, iar acesta a fost numit ulterior secretar de stat.

În septembrie 2018, liderul PSD a fost audiat la Parchetul General, la Secția Militară, în dosarul violențelor din 10 august. Liviu Dragnea a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele, iar din acest motiv audierea lui a fost surpriză pentru mulţi.

Totuși, președintele Camerei Deputaților a sustinut public ca pe 10 august a avut loc o “lovitura de stat pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis” și că “protestele au fost finanţate din străinătate”.

Cu doar câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea, reprezentanţi ai Inspectiei Judiciare au descins la Sectia Militară din Parchetul General pentru a solicita accesul la “Dosarul 10 august”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.