O propunere pentru un pact pe justiție

O propunere pentru un pact pe justiție

O propunere pentru un pact pe justiție

by February 28, 2019 0 comments

La câte rele a făcut PSD-ALDE-UDMR, pedeapsa pe viață e blândă! Românul american, George Mioc, care trăiește în Dallas,  vine cu o  propunere pentru un pact pe Justiție.

”Desigur, azi, minunata noastră opoziție susține că se opune atacului pesedist asupra Justiției. Dar, să nu fim naivi: mulți dintre cei care strigă tare că se luptă cu PSD-ul sunt fericiți că Satana de Teleorman a distrus mecanismele anti-corupție. Unii au furat, alții fură și acum cot la cot cu PSD-ALDE-UDMR, iar alții se pregătesc să fure, după ce vor ajunge la putere. Am văzut prea des cum s-au transformat oițele din opoziție în lupi lacomi când le-a ieșit bugetul în cale.

De aceea, eu spun: dacă liderii opoziției vor să fie cât de cât credibili, trebuie să își asume un pact pe Justiție, cu termene clare și angajamentul că vor demisiona dacă nu îi îndeplinesc obiectivele.

Ce aștept eu, de la această opoziție, dacă chiar vrea să smulgă din rădăcini corupția pesedistă:

1) Refacerea, în termen de șase luni de la preluarea puterii, a DNA: numirea prin concurs a unui procuror-șef dur și onest, majorarea bugetului, dublarea numărului de angajați.

2) Modificarea legislației anti-corupție: majorarea pedepselor, astfel încât persoanele care au furat, folosindu-se de poziția lor în statul român, peste zece milioane de euro să primească închisoare pe viață. Pe viață! Termen de depunere a proiectului: o lună de la preluarea puterii. Un astfel de proiect poate fi adoptat rapid, prin asumarea răspunderii guvernamentale.

3) Modificarea legislației astfel încât nici un corupt să nu mai fie eliberat înainte de termen dacă nu a returnat toți banii furați. Termen: trei luni de la preluarea puterii.

4) Întărirea direcției ANAF care se ocupă de recuperarea prejudiciilor și prezentarea semestrială a rapoartelor de activitate. Termen: trei luni.

5) Desființarea așa numitei secții de investigare a infracțiunilor din Justiție, în fapt poliția politică pesedistă de prigonire a procurorilor și judecătorilor curajoși. Termen: o săptămână de la preluarea puterii.

Acestea sunt doar câteva din obiectivele simple și clare pe care trebuie să și le asume orice Guvern care vrea să refacă lupta anticorupție. Desigur, va fi nevoie și de alte modificări legislative, mai tehnice, dar aceste cinci obiective ar fi o declarație de intenție, ar anunța că toți cei care au furat sub protecția Satanei de Teleorman vor plăti scump. Mesajul care trebuie să ajungă la banda pesedistă trebuie să fie clar: nu vă uităm, nu vă iertăm, nu veți scăpa de pedeapsă, cu banii furați. Pedeapsa cu închisoarea pe viață e blândă și umană, la câte rele ați făcut! ”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.